Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

We zien in ons land steeds meer daken met zonnepanelen. Dan hebben we het zeker niet alleen over daken van bedrijfspanden. Ook steeds meer woningen worden voorzien van zonnepanelen. Een deel van de woningcorporaties kiest ervoor om huurwoningen van zonnepanelen te voorzien. Toch, voor alsnog gaat het vooral om koophuizen die duurzamer worden gemaakt met behulp van zonnepanelen. Niet iedere woning is hier geschikt voor. Het is daarom altijd belangrijk om eerst te checken of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen.

Checken of je huis geschikt is voor zonnepanelen

Wil jij weten of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen? Dan kun je eens een bezoek brengen aan de website van Zonatlas. Deze ervaren partij heeft alle Nederlandse daken in beeld gebracht en maakt duidelijk hoeveel zonne-energie er door middel van zonnepanelen kan worden opgewekt. Je krijgt via de website eenvoudig gedetailleerde informatie over jouw dak, waardoor je direct weet of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, of niet. Natuurlijk kun je ook direct aan de hand van het advies checken of de opbrengst voldoende is. Uiteindelijk wordt je op deze manier veel uitzoekwerk bespaard. Je weet gewoon direct of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en of het de moeite waard is.

Zonnepanelen leveren belangrijke voordelen op

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Dan is het zeker verstandig om gebruik te maken van de mogelijkheid. Het levert je namelijk veel interessante voordelen op. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kennen een lange levensduur. Gemiddeld ligt de levensduur op 25 jaar. Je gaat met de zonnepanelen je eigen energie opwekken, waardoor je de CO2 uitstoot beperkt en gebruikmaakt van schone energie. Natuurlijk zie je het ook terug op je energierekening. Deze valt maandelijks een stuk lager uit. Je woning wordt daarentegen meer waard als deze voorzien is van zonnepanelen. Mogelijk krijg je een positiever energielabel en ook dit verhoogt de woningwaarde. Salderen, subsidie, een duurzame bron.. Er zijn echt eindeloos veel voordelen te bedenken van zonnepanelen.

Hoe snel kun je de zonnepanelen terugverdienen?

Zonnepanelen zijn niet gratis, helaas. Je moet een financiële investering doen voordat je kunt gaan profiteren van de voordelen, zoals ook van de besparing op de energiekosten. Voor velen is het dan ook vooral belangrijk om te weten hoe snel de investering is terugverdiend. Dit is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder van de aanschafprijs van de zonnepanelen. De tarieven die door verkopers en installateurs in rekening worden gebracht liggen erg uiteen. Wanneer we kijken naar de gemiddelden, dan zien we dat je de zonnepanelen in 5 tot 7 jaar hebt terugverdiend. Met een levensduur van 25 jaar blijven er dus nog meer dan voldoende jaren over om financieel te profiteren.

Per jaar levert een zonnepaneel  gemiddeld 225 kWh zonnestroom op

WVE verzorgt graag een gratis adviesgesprek

Het investeren in zonnepanelen is een hele stap. Logisch dat je eerst goed wilt weten wat je mag verwachten en waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je hier graag alles over. Wij Vergelijken Energie kan een gratis adviesgesprek verzorgen, zodat jij écht goed geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Social Media

Nieuws

Zonnepanelen?

Vraag  gerust naar meer informatie en wij helpen je met de de randzaken. waar moet je op letten? En wat zijn de kosten?

Meer informatie?
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?