15 Voor de hand liggende bespaartips - wve

15 Voor de hand liggende bespaartips

We willen in deze tijd allemaal besparen. Logisch! We merken ineens dat het gewone, dagelijkse leven een stuk duurder is geworden. De energieprijzen stijgen nog steeds, de brandstofprijzen rijzen de pan uit, de wekelijke boodschappen kosten ineens veel meer… Helaas geldt voor velen dat er gewoon veel minder geld overblijft aan het einde van de maand.

Sterker nog, voor steeds meer huishoudens geldt dat het voldoen van de vaste lasten maandelijks een worsteling oplevert. Tijd om te besparen! Wij geven je graag 15 makkelijke tips om meer geld over te houden. 😀

1. Loop je verzekeringen eens na

Veel mensen hebben dubbele verzekeringen zonder het te weten. Er zijn bijvoorbeeld twee aansprakelijkheidsverzekeringen, eentje los en eentje in een pakket met een andere verzekering. Zonde, want je betaalt voor allebei premie en één verzekering is genoeg. Controleer eens of je dubbele verzekeringen hebt. Als je toch bezig bent met je verzekeringen, dan kun je direct even controleren of je misschien kunt besparen door over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.

2. Zet de verwarming een graadje lager

Je kunt een mooi bedrag besparen door de verwarming een graadje lager te zetten. Het is zeker niet nodig om de verwarming helemaal uit te laten als je wilt besparen. Gewoon ietsje lager en een iets dikkere trui aan is voldoende om een mooi bedrag in de portemonnee te houden.

3. Maak je echt gebruik van al je abonnementen?

Kijk eens naar je abonnementen en controleer of je deze wel echt nodig hebt. Vaak lopen abonnementen ongemerkt gewoon door, terwijl je er helemaal niet meer zo veel gebruik van maakt. Heb jij een abonnement op Videoland, Netflix, Disney Plus en Amazon Prime? Dan betaal je voor 4 diensten die in de basis vergelijkbaar zijn. Maak je wel echt van allemaal elke maand gebruik, of kun je wellicht een abonnement opzeggen tot je er weer gebruik van wilt maken?

4. Ga naar verschillende supermarkten

Verschillende supermarkten, verschillende aanbiedingen. Je kunt een mooi bedrag besparen als je goed let op de aanbiedingen. Koop je producten bewust en ga naar diverse supermarkten om daar gebruik te maken van de aanbiedingen. Het is natuurlijk fantastisch als je dit op de fiets kunt doen, zodat je ook direct brandstof bespaart.

5. Haal de nee/nee sticker van de brievenbus

Veel mensen vinden het vervelend om eindeloos veel reclameblaadjes in de brievenbus te ontvangen. Daarom hebben zij in het verleden een nee/nee sticker op de bus geplakt. Toch, nu je wilt besparen is het juist handig om te weten wat je met korting kunt kopen. Koop nooit meer dan je nodig hebt, maar controleer de blaadjes op aanbiedingen op producten die je toch moet kopen. Elke bespaarde euro is er eentje!

6. Stap over naar producten van B-merken

Voor een 4-pack 1,5 liter flessen Coca Cola, een A-merk, betaal je bijna 10 euro bij de gemiddelde supermarkt. Koop je dezelfde hoeveelheid cola van een B-merk, zoals het huismerk van de supermarkt, dan betaal je misschien maar een derde van de prijs. Je kunt een flink bedrag besparen door B-merken te kopen in plaats van A-merken.

7. Blijf in Nederland voor de vakantie

Nederland is een prachtig land. Je kunt dan ook prima vakantie in eigen land vieren. Dit is altijd goedkoper dan een vakantie naar het buitenland. Wil je helemaal goedkoop op vakantie in eigen land? Dan kun je ook eens kijken naar de mogelijkheden van huizenruil voor een vakantieperiode.

8. Douche minder heet en minder lang

Natuurlijk, een hete douche voor een kwartier is heerlijk, maar is het ook nodig? We moeten dan toch toegeven dat dat niet het geval is. Het is goed om minder heet en minder lang te douchen. Dit levert je een mooie besparing op.

9. Beperk je uitgaven op dagjes uit

Je wilt regelmatig even genieten van een dagje uit, en dat is begrijpelijk. Even weg uit de sleur, even alle zorgen van je afschudden en gewoon lekker ontspannen. Dit hoeft echter niet in een pretpark of een dierentuin, waar je vaak toch een flink bedrag aan entree moet betalen. Je kunt ook gewoon gaan genieten van een dagje in het park, met de picknickmand en een kleedje. Dat is nog sfeervol ook!

10. Ga tanken in een woonwijk

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de plek waar jij gaat tanken is bepalend voor wat je betaalt per liter. Bij een benzinestation in een woonwijk betaal je op dit moment gemiddeld 10 cent minder per liter dan bij een pompstation langs de snelweg.

11. Denk twee keer na over je aankopen

Veel aankopen zijn impulsaankopen. Je ziet het, je wilt het, je koopt het en vervolgens doe je er niets mee. Zonde toch? Als je twee keer nadenkt over een aankoop, dan kun je een mooi bedrag besparen. Dus, je ziet het, je gaat terug naar huis en als je het morgen nog steeds wilt hebben, dan ga je terug naar de winkel om het te kopen. Zo voorkom je impulsaankopen en daarmee onnodige uitgaven.

12. Maak eerst op wat je nog in huis hebt

In het gemiddelde huishouden is een voorraadje producten aanwezig. Het gaat dan om houdbare producten, zoals groenten in pot, soep, pasta en bijvoorbeeld diepvriesmaaltijden. Maak eerst eens op wat je nog in huis hebt. Dan kun je op je wekelijkse boodschappen besparen tot je door de voorraad heen bent.

13. Draag de kleding van vorig jaar

Het is leuk om regelmatig nieuwe kleding te kopen, maar in de meeste gevallen is het niet noodzakelijk. Kleding is in deze tijd van goede kwaliteit en gaat meestal langer dan een enkel seizoen mee. Draag je kleding van vorig jaar nog een jaartje en je bespaart een mooi bedrag. Des te leuker is het ook om volgend jaar weer eens iets nieuws te kopen als je dat wilt.

14. Kun je het tweedehands kopen?

Is het noodzakelijk om een grotere uitgave te doen, bijvoorbeeld omdat de wasmachine of de droger het begeven heeft, of omdat je auto echt op is? Bedenk dan altijd of je het tweedehands kunt kopen. Zaken als witgoed en voertuigen zijn goed tweedehands te kopen, net als diverse soorten meubilair. Ga eens naar de kringloop of neus eens rond op een online verkoopsite. Je kunt er veel geld mee besparen.

15. Beperk het gebruik van de auto

Brandstof is duur, dus probeer het gebruik van de auto te beperken. Hoe meer je op de fiets of lopend kunt doen, hoe meer je bespaart. Moet je echt met de auto ergens naartoe? Probeer dan rustig en zo regelmatig mogelijk te rijden. Ook dit bespaart brandstof.

WVE biedt altijd de beste bespaartips en deals

Zeker in deze tijd, waarin alles duur is en ook steeds duurder wordt, is besparen heel interessant. Wij geven je altijd de beste bespaartips. Daarnaast helpen wij je graag aan de beste deals, onder meer voor internet, energie en zonnepanelen. Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?