Alternatieven voor TV kijken zonder kabel - wve

Alternatieven voor TV kijken zonder kabel

TV kijken zonder een duur kabelabonnement kan natuurlijk om meerdere redenen wenselijk zijn. Misschien wil je wel helemaal geen kabels in je huis of wil je gewoon ook onderweg televisie kunnen kijken, bijvoorbeeld omdat je favoriete show of serie uitzendt op het moment dat jij net in de trein of bus zit. Er zijn meer dan voldoende redenen te bedenken om tv te willen kijken zonder kabel.

Tegenwoordig kan dat prima. Je hebt zelfs meerdere opties. Wij geven je inzicht in de verschillende opties! PS: wil je besparen op je televisie-abonnement of alles-in-1 pakket? Neem dan contact met ons! Wij gaan dan voor je aan de slag!

Apple TV of Chromecast gebruiken

Je kunt gebruikmaken van een apparaatje dat je op je televisie aansluit met een HDMI-kabel. We hebben het dan over Apple TV of Chromecast. Het apparaatje zorgt ervoor dat je via internet televisie kunt kijken. Dit doe je door het beeld van je computer, tablet of smartphone te streamen naar je televisie. Wat je op het kleine scherm ziet, wordt dus eigenlijk door het apparaatje overgebracht op je televisie, zodat je het op een groot scherm kunt kijken. Hiervoor heb je geen televisiekabel nodig.

Televisie kijken via internet

Er zijn natuurlijk verschillende soorten internet tegenwoordig. Denk maar aan mobiel internet, dus bijvoorbeeld 3G, 4G of al 5G, maar natuurlijk ook aan wifi. Je kunt internet gebruiken om televisie te kijken. Het is hiervoor wel belangrijk dat het internet dat je gebruikt stabiel is. Maak eenvoudig gebruik van een app, zoals een Smart TV app van je televisieprovider als deze beschikbaar is, om gewoon via internet televisie te kunnen kijken.

Als je gebruikmaakt van een app, dan betekent dit niet alleen dat je thuis via internet televisie kunt kijken. Je kunt dan ook onderweg televisie kijken, wat natuurlijk ideaal is als je veel onderweg bent, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Diverse televisieproviders hebben een eigen app waar je gebruik van kunt maken.

Televisie kijken via de welbekende schotel

De schotel zien we eigenlijk niet zo veel meer, maar ze bestaan zeker nog wel. We hebben het over televisie kijken via de satelliet, waarvoor je de welbekende grote, witte schotel nodig hebt. Als je via de satelliettelevisie kijkt, dan kun je dit eigenlijk altijd en overal doen. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is de juiste provider voor televisie via de satelliet. Een nadeel is wel dat je een bedrag uit moet geven voor het aanschaffen van een schotel. Deze zijn beschikbaar in diverse prijsklassen. Het spreekt voor zich dat je wel een hoogwaardige schotel nodig hebt om van goede televisie te kunnen genieten.

Vergelijk televisieaanbieders en bespaar!

Hoe jij ook televisie wilt kijken, je kunt eigenlijk altijd besparen door je televisieprovider bewust te kiezen. Wil je enkel tv afnemen of kies je voor een alles-in-1 pakket van een provider? Het is goed om de mogelijkheden eens met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig bij WVE. Ga naar onze website, stuur ons je gegevens en profiteer van voordeel!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?