Besparen op internet, tv en bellen: 8 slimme tips! - wve

Besparen op internet, tv en bellen: 8 slimme tips!

Weet je dat je heel eenvoudig kunt besparen op internet, tv en bellen? Veel mensen sluiten eenmalig een contract voor een totaalpakket af en laten dit gewoon gedurende jaren doorlopen. In de praktijk betekent dit vaak dat je te veel betaalt. In deze tijd willen we natuurlijk vooral besparen, en dit kan vaak ook op internet, tv en bellen. Wij geven je graag 8 slimme tips!

1. Eenvoudig besparen op extra zenders

Veel providers bieden je de mogelijkheid om extra zenderpakketten af te nemen. Hiervoor betaal je misschien 5 of 10 euro per maand. Je krijgt dan een extra setje zenders. Leuk als je veel naar precies die zenders kijkt, maar vaak is dat niet het geval. Je neemt het pakket er eens een maandje bij om uit te proberen, je kijkt er niet veel naar en vergeet vervolgens om het zenderpakket weer op te zeggen. Loop je extra zenderpakketten eens na. Zijn ze wel echt de moeite waard?

2. Kijk jij nog wel televisie?

Steeds meer mensen kijken programma’s, films en video’s via streamingdiensten. Hierdoor worden de gewone televisiezenders eigenlijk niet meer gebruikt. Je kunt meestal ook via je telefoon iets bekijken, dat je op de televisie kunt afspelen. Waarom zou je dan nog betalen voor televisie in je pakket? Behoor jij tot de groep mensen die eigenlijk alles via streamingdiensten kijkt? Zeg je abonnement op en stap over naar een internet-only abonnement. Dat is echt een stuk voordeliger.

3. Gebruik jij je huistelefoon nog wel, en hoe gebruik je die?

Een andere belangrijke vraag is wel of jij je huistelefoon nog wel gebruikt. Veel mensen doen dit namelijk niet, maar betalen hier wel voor binnen het alles-in-1 pakket. Zonde, toch? Als jij uitsluitend gebruik maakt van je smartphone of iPhone, dan kun je telefonie beter uit je pakket halen en je huistelefoonnummer gewoon laten vervallen. Gebruik je de huistelefoon nog wel eens? Kijk dan eens naar hoe je deze gebruikt. Gebruik je de huistelefoon veel voor uitgaand telefoonverkeer? Dan is een vaste prijs voor onbeperkt bellen vaak goedkoper. Bel je eigenlijk niet zo vaak? Dan is het voordeliger om naar verbruik te betalen.

4. Kun je gebruik maken van combinatievoordeel?

Diverse providers bieden de mogelijkheid om korting te krijgen als je meerdere services combineert. T-Mobile is hier een goed voorbeeld van. Je krijgt korting als je zowel thuis als voor je mobiele telefoon gebruik maakt van de diensten van deze provider. Als je alles bij een enkele provider afneemt, dan is er vaak een aantrekkelijke korting mogelijk. Controleer eens of jij gebruik kunt maken van combinatievoordeel.

5. Past je abonnement nog wel bij jou?

Door de jaren heen veranderen de behoeften. Dit is ook het geval als het gaat om internet, tv en bellen. Het is daarom goed om te kijken of jouw abonnement nog wel goed bij jou past. Misschien heb je eerder je pakket verhoogd om een hogere internetsnelheid te krijgen, omdat je thuis moest werken, maar werk je nu weer op kantoor. Heb je die hogere internetsnelheid dan nog wel nodig? Loop alles eens na om te zien of je een stapje terug kunt doen.

6. Ga jij voor glasvezel, kabel of DSL internet?

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen. In de meeste gevallen is een glasvezelverbinding het duurst, terwijl een DSL verbinding het goedkoopst is. Uiteraard is het ook zo dat glasvezel zorgt voor sneller internet, maar is dit op jouw adres wel nodig? Het kan goed zijn om eens te kijken wat voor verbinding jij echt nodig hebt, om te zien of je daar kunt besparen.

7. Zet alles in één pakket

Neem je nu verschillende diensten nog bij verschillende aanbieders af? Er zijn mensen die bijvoorbeeld internet en televisie van de ene aanbieder afnemen, en telefonie bij een ander. In de praktijk is dit vrijwel altijd duurder dan wanneer je alles binnen een enkel pakket afneemt van een enkele aanbieder. In vrijwel alle gevallen geldt dat je het goedkoopst uit bent als je kiest voor een alles-in-1 pakket.

8. Kun je besparen door over te stappen?

Als jij al jarenlang bij dezelfde provider zit, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken of je kunt besparen door over te stappen. Door de jaren heen zijn er meer aanbieders bij gekomen, net als extra pakketten en services.

Overstappen kan zeker een flinke besparing opleveren. WVE kijkt natuurlijk graag voor je wat de beste deals zijn. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie en advies.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?