Direct goedkoper en energiezuiniger wonen: 6 tips - wve

Direct goedkoper en energiezuiniger wonen: 6 tips

Iedereen wil natuurlijk besparen op de energierekening. De laatste tijd hebben we de energieprijzen flink zien stijgen en elke euro die je kunt besparen is er eentje. Door energiezuiniger te gaan wonen en leven kun je direct goedkoper wonen. Je bespaart een mooi bedrag op de energierekening als je de juiste maatregelen neemt. Wij geven je graag 6 tips om direct goedkoper en energiezuiniger te wonen.

1. Kleine stapjes naar verbetering

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om wat groter te investeren in het energiezuiniger maken van de woning. Dit hoeft ook niet. Je kunt ook al besparen door kleine, voordeligere aanpassingen aan de woning te maken. Hierbij kun je denken aan het dichten van gaatjes en kiertjes in de muren, aan het toevoegen van een borstel aan de brievenbus en aan het toepassen van tochtstrips door de hele woning. Op deze manier gaat er minder warmte verloren, waardoor je makkelijk energie bespaart.

2. Grotere aanpassingen voor duurzamer wonen

Heb je wel wat meer budget om je woning te verduurzamen? Dan kun je natuurlijk diverse investeringen doen die je direct voordeel opleveren. Op de eerste plaats kun je zonnepanelen laten installeren. Hierdoor ga je je eigen energie opwekken en ben je dus direct goedkoper uit bij je energieleverancier. Daarnaast kun je de Cv-ketel vervangen door een duurzamer exemplaar en kun je kiezen voor een zonneboiler. Is je woning nog niet optimaal geïsoleerd? Dan kun je ook investeren in het isoleren van de vloer, de wanden en het dak van je woning.

Profiteer van de subsidieregels rondom het isoleren van je woning!

3. Vervang apparaten die veel energie verbruiken

Vooral oudere apparaten in huis zijn vaak echte energievreters. Hierbij kan het zeker ook gaan om zaken die je regelmatig gebruikt, zoals de wasmachine, het koffiezetapparaat of de magnetron. Het kan zeker de moeite waard zijn om deze apparaten te vervangen door duurzamere alternatieven. Hoe meer je de apparaten gebruikt, hoe groter de besparing als je de apparaten vervangt door modellen die veel minder energie verbruiken.

4. Loop al je verzekeringen eens na

Een deel van de maandelijkse vaste lasten bestaat uit premiebetalingen aan verzekeringen. Denk onder meer aan je zorgverzekering, je autoverzekering en bijvoorbeeld je opstal- en inboedelverzekering. Het is meer dan de moeite waard om eens per jaar je verzekeringen na te lopen om te zien of je kunt besparen door over te stappen. Door dit jaarlijks te doen kun je elk jaar opnieuw besparen op je vaste lasten.

5. Let op je douchegebruiken

We staan er niet zo bij stil, maar douchen kost best wel veel. Er wordt niet alleen veel water verbruikt, maar dit water moet ook opgewarmd worden. Tijdens het douchen verbruik je dus zowel water als energie. Door bewust te zijn van je eigen douchegebruiken kun je een mooi bedrag besparen. Douche wat minder heet en wat minder lang, bijvoorbeeld. Dit zie je zeker terug in de vorm van een besparing op je vaste lasten.

6. Laat niets op stand-by staan

Loop jij wel eens in de nacht, in het donker, een rondje door je woning? Als je dit nooit doet, dan raden we je aan om dit eens wel te doen. Hoeveel lichtjes zie je dan nog in de woning? Voor veel mensen zal bijvoorbeeld gelden dat de televisie een lichtje laat zien, voor anderen is het wellicht de computer.

Veel apparaten blijven op stand-by staan als we ze uitschakelen. Dit betekent dat er nog altijd energie wordt verbruikt. Het laten branden van het kleine lampje kost immers energie. Je kunt dit zogenaamde sluipverbruik voorkomen door gebruik te maken van stekkerdozen met een knop om echt alle stroomtoevoer direct af te sluiten.

Start snel met besparen op je energierekening

De energierekening ziet er voor velen in deze tijd niet fraai uit. Sterker nog, steeds meer mensen krijgen moeite met het betalen van de energierekening door de stijgende prijzen. Een overstap kan je helpen een mooi bedrag te besparen. WVE, ofwel Wij Vergelijken Energie, staat voor je klaar als jij maximaal wilt gaan besparen op je energierekening. Vergelijk direct of laat je door ons adviseren, zodat je altijd zekerheid van de beste energiedeal hebt.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?