Hoelang duurt het wisselen van internet provider? - wve

Hoelang duurt het wisselen van internet provider?

Wil je wisselen van internet provider om geld te besparen of sneller internet te krijgen? Waar ga je beginnen met zoeken en hoelang duurt het overstappen? Regelmatig wisselen van provider kan je veel geld besparen. Het is dus altijd goed om te vergelijken en een overstap te regelen. Ons team kan je daarbij adviseren! Maar dan? Hoe lang duurt het voor je echt van provider gewisseld bent? Daar vertellen wij je natuurlijk graag meer over in dit artikel!

Houd rekening met minimaal twee weken

Om je eerst een kort en bondig antwoord te geven: het is goed om rekening te houden met een duur van minimaal twee weken voor het wisselen van internet provider. Voor het grootste deel van de internet providers geldt dat zij er twee tot maximaal drie weken over doen om het allemaal te regelen voor je. De enige provider voor wie dit niet geldt is Ziggo.

Je krijgt dan internet via de coax-kabel, en dit internet is eigenlijk gewoon altijd aanwezig, dit is prima om te surfen en netflix te kijken, daarnaast kan je beveiligingssysteem er ook op aangesloten zijn. Het enige wat Ziggo hoeft te doen is een knopje omzetten om internet te leveren. In de regel kost dit drie tot maximaal vijf werkdagen. De wissel is daarmee een stuk sneller, maar dat betekent niet per definitie dat Ziggo de juiste keuze voor jou is. Overigens kan een overstap vaak wel sneller worden gerealiseerd als je een meerprijs betaalt.

Zelf de controle over de aansluitdatum nemen

Als je wilt wisselen van internet provider, dan kun je gebruik maken van een overstapservice. In principe wordt dan alles voor jou geregeld en krijg je een aansluitdatum toegeschoven. Dit is een optie, dus niet verplicht. Je kunt ook alles zelf regelen, waarbij je ook zelf een aansluitdatum kunt kiezen. Uiteraard moet deze aansluitdatum wel verder in de toekomst liggen dan de minimale tijd die nodig is om de wissel te realiseren. Vaak kun je tot wel twee maanden vooruit plannen, dus zo heb je zelf de controle over de precieze datum van de overstap.

Welke providers zijn het snelst in aansluiting?

We noemden net al even dat Ziggo de enige internet provider is die kan zorgen voor een aansluiting binnen een week. Je moet hier rekening houden met drie tot vijf werkdagen, wat dus heel snel is. Op de tweede plaats vinden we KPN. Regel je alles zelf en ga je hier een nieuw internet abonnement aan? Dan moet je rekenen op één tot maximaal twee weken. Maak je gebruik van een overstapservice naar KPN? Dan moet je rekenen op twee tot maximaal drie weken.

Welke levertijd hanteren overige internet providers?

Bij Caiway kan je aansluiting geregeld zijn in twee weken, maar dan moet je wel zelf je huidige abonnement opzeggen. Wil je wisselen naar internet provider Budget Alles-in-1? Dan moet je zeker rekening houden met drie weken. De aansluiting door provider Online duurt twee tot maximaal drie weken als je de aansluiting zelf regelt. Youfone neemt ongeveer twee weken de tijd en Delta gemiddeld drie weken.

Wil je overstappen naar T-Mobile? Dan duurt het ongeveer twee tot drie weken voor je aansluiting geregeld is, maar alleen als je alles zelf regelt. Wil je dat T-Mobile de overstap voor je regelt? Dan duurt het drie tot vier weken. Tot slot is er XS4All, die je aansluiting in twee weken kan realiseren. Wil je het nieuwe internet pakket door een monteur van XS4All laten aansluiten, dan ben je afhankelijk van de planning van de provider.

Kies vooral voor de beste internet deal!

Als je nu internet van een andere provider hebt, dan ben je voorzien. Staar je dan ook niet blind op de snelheid waarmee een wissel van internet provider geregeld kan worden. Ziggo is het snelst, maar levert dit jou uiteindelijk ook de grootste besparing op? Dat kan, maar dat hoeft niet. Wat we vooral willen zeggen: kies voor de meest voordelige deal voor internet dat bij je past en let niet zo sterk op te snelheid waarmee het geregeld kan worden. Het team van WVE kan eenvoudig online internet providers voor je vergelijken om de beste internet deal te vinden. Neem contact met ons op!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?