Energie besparen door slim je auto te laden - wve

Energie besparen door slim je auto te laden

Heb jij een elektrische auto? Dan bestaat er een goede kans dat je energie kunt besparen door je auto slim op te laden. Elektrisch rijden krijgt steeds meer aandacht. Er komen steeds meer elektrische auto’s bij op de weg en dat betekent ook dat het drukker wordt bij de openbare laadpunten. Als je een eigen oprit of een eigen parkeerplek bij je woning hebt, dan is het de meest voordelige optie om gewoon te gaan laden met een eigen laadpaal bij je woning. Een interessant bijkomend voordeel is dat je dan ook optimaal aandacht kunt besteden aan slim laden.

Slim laden als je een dubbele meter hebt

Je kunt slim laden als je een dubbele meter hebt, waarbij je gebruikmaakt van een dagtarief en een nachttarief voor je energie. Het is dan natuurlijk veel voordeliger als je je auto in de nacht oplaad, wanneer je gebruikmaakt van het nachttarief, ook wel het daltarief genoemd. Heb je een slimme laadpaal bij je woning? Dan kun je deze in de meeste gevallen bedienen met een app.

Wanneer je thuiskomt, bijvoorbeeld uit je werk, dan leg je de auto aan de laadpaal, maar begin je nog niet met opladen. Je kunt via de app instellen wanneer je wilt dat de auto opgeladen wordt. Je hoeft dus ook niet meer laat op de avond of in de nacht naar buiten om je auto daadwerkelijk op te laten. Je regelt dit eenvoudig via de app van de slimme laadpaal.

Probeer pieken voor het net te voorkomen

Slim laden betekent natuurlijk ook dat je voorkomt dat het net te maken krijgt met pieken die het mogelijk niet aan kan. We zien bijvoorbeeld pieken ontstaan aan het begin van de werkdag. Mensen komen met een elektrische auto naar het werk en leggen de auto direct aan de laadpaal om op te laden. Toch is de auto vaak pas aan het einde van de dag weer nodig, waardoor het niet noodzakelijk is om de auto direct op te laden.

Je auto laden in de nacht is een duurzamere keuze

Hierdoor ontstaan er pieken in het stroomverbruik die de netbeheerder eigenlijk niet aan kan. Deze moet in dit geval een beroep doen op de dure kolen- en gascentrales om aan de piekbehoeften te kunnen voldoen. Door je auto op slimme momenten op te laden worden pieken in het verbruik voorkomen.

Energie besparen door laden met zonne-energie

Je kunt natuurlijk extra op je energie besparen door te kiezen voor zonnepanelen. De energie die je opwekt met je eigen zonnepanelen kun je gebruiken om je auto op te laden. Op deze manier wordt het nog makkelijker om op je energierekening te besparen, zeker als je bewust kiest voor het slim laden van je auto. Als je een elektrische auto hebt, dan is het dus zeker de moeite waard om zonnepanelen te overwegen als je deze nog niet hebt.

Slim laden met je eigen laadpaal

Het is natuurlijk altijd het prettigst als je gewoon gebruik kunt maken van je eigen laadpaal. Er zijn veel goede mogelijkheden om van een eigen laadpaal te gaan profiteren. Als je dan ook nog let op het slim laden, dan profiteer je van maximaal voordeel. Ben jij benieuwd naar de beste deal voor een laadpaal? Neem dan contact op met WVE. Wij informeren en adviseren particulieren en bedrijven, zodat iedereen uiteindelijk van de beste deal kan profiteren. Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor de beste deal op zonnepanelen. Wij staan voor je klaar!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?