Energie besparen met verlichting; doe jij het al? - wve

Energie besparen met verlichting; doe jij het al?

We gaan weer meer gebruik maken van verlichting, zowel op het werk als thuis. De dagen worden korter, waardoor we gewoon meer behoefte hebben aan extra verlichting. Dit betekent helaas ook dat het energieverbruik omhoog gaat en met de actuele hoge energieprijzen is dat iets waar je niet gelukkig van wordt. Gelukkig zijn er wel manieren om energie te besparen met je verlichting. WVE vertelt je hier graag meer over.

Iedere soort verlichting kent een eigen verbruik

Een heel belangrijk punt om bij stil te staan is dat iedere soort verlichting een eigen verbruik kent. De meest voordelige soort verlichting, dus de meest energiezuinige variant, is ledverlichting. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van spaarlampen, TL buizen, halogeenlampen en gloeilampen. Al deze varianten verbruiken dus meer stroom dan ledverlichting. Inmiddels mogen gloeilampen niet meer worden verkocht, maar dat betekent niet dat ze niet meer worden gebruikt.

Maak jij thuis of op het werk nog gebruik van gloeilampen? Dan is het aan te raden om deze te vervangen door ledlampen. Je kunt er een aanzienlijk bedrag mee besparen op de energierekening.

De oude gloeilampen deponeer je in de grijze bak op een milieupark of kun je inleveren. Deze horen niet thuis in de glasbak.

Andere lampen vervangen door ledverlichting

Ook andere lampen kun je prima vervangen door ledverlichting om op die manier te besparen op het energieverbruik. Vaak wordt gedacht dat spaarlampen even voordelig zijn als ledlampen, maar dit is niet juist. De naam van de lampen is wat dat betreft wat misleidend. Ledlampen zijn energiezuiniger dan alle andere soorten lampen, dus ook als het om spaarlampen gaat. Je kunt dus besparen door spaarlampen door ledlampen te vervangen. Ditzelfde geldt voor halogeenlampen.

Maak je gebruik van TL buizen voor de verlichting? Dan is het voor te stellen dat je de buizenverlichting wilt behouden. Dit kan. Je kunt de traditionele TL buizen vervangen door TL ledverlichting. Dit betekent dat je enkel de lichtbron hoeft te vervangen. De led TL buizen kunnen gewoon in de bestaande armaturen.

Meer dan alleen energie besparen met ledverlichting

Ledverlichting heeft als belangrijkst voordeel dat het gewoon heel energiezuinig is. Je kunt daarom altijd op de energierekening besparen als je jouw verlichting vervangt door ledverlichting. Daarnaast brengt deze vorm van verlichting meer interessante voordelen met zich mee. Zo worden ze niet heet, waardoor je je er niet aan kunt branden. Ledlampen zijn te verkrijgen in tal van kleuren, tinten en varianten, waardoor er altijd een juiste vorm van ledverlichting beschikbaar is. De ledlampen zijn wel duurder in aanschaf, maar omdat ze heel lang mee gaan én optimaal energiezuinig zijn heb je de investering snel terugverdiend.

Ga besparen met de beste energie deal!

Je kunt op meerdere manieren energie besparen, vooral door bewust om te gaan met je energieverbruik en maatregelen te nemen om dit verbruik omlaag te brengen. Daarnaast kun je natuurlijk ook besparen op de energiekosten door zeker te zijn dat jij een voordelig contract afsluit. Toch is het niet eenvoudig om alles zelf te vergelijken en de meest voordelige optie te vinden. WVE helpt je hierbij. Wij gaan graag op zoek naar de beste energie deal voor jou, zodat jij kunt gaan besparen. Benieuwd? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?