Energiezuinige stal met led verlichting - wve

Energiezuinige stal met led verlichting

Bij veel boerenbedrijven met vee zijn de stallen nog voorzien van verlichting middels TL-buizen. Deze vorm van verlichting zorgt dan ook voor een goede nabootsing van natuurlijk licht, wat voor zowel het vee als de personen in de stallen heel belangrijk is. Toch zijn TL-buizen echte energievreters.

Wanneer de stallen de hele dag verlicht moeten worden, dan levert dit een torenhoge kostenpost op. Je kunt de stallen aanzienlijk energiezuiniger maken door deze te voorzien van led verlichting. Het team van WVE heeft de juiste LED-verlichting voor in stallen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Led verlichting is gezond voor mens en dier

De gezondheid van mens en dier hoort natuurlijk altijd voorop te staan. Voor het welzijn van vee is het heel belangrijk dat er voldoende daglicht of kunstlicht aanwezig is in de stallen. Zo staat dit ook vermeld in de richtlijnen met betrekking tot het welzijn van dieren. Led verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting en is gezond voor mens en dier. Een mooi voordeel van led verlichting is ook wel dat deze in de nachten kunnen worden gedimd, waardoor het voor de dieren makkelijker wordt om te ontspannen, te rusten en te slapen. Met het oog op de gezondheid en het welzijn van mens en dier is led verlichting in de stallen dus zeker een goede keuze.

Energiebesparing met led verlichting in de stallen

Iets waar veel boeren op dit moment tegenaan lopen is de torenhoge energieprijs. TL-buizen in de stallen voeren de kosten hoog op. Deze energiekosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd als de verlichting wordt vervangen door led verlichting. De besparing loopt op tot meer dan 70 procent, en dat is behoorlijk. Je gaat niet alleen flink besparen op de energierekening, maar ook op andere uitgaven. De vervangingskosten en de onderhoudskosten van led verlichting liggen namelijk ook veel lager dan bij TL-buizen. In vergelijking tot conventionele lichtbronnen gaat led verlichting gemiddeld vijf maal langer mee.

Belangrijke voordelen van led verlichting

Led verlichting biedt tal van belangrijke voordelen wanneer het wordt toegepast in de stallen. We hebben de energiebesparing en de besparing op bijkomende kosten al besproken, maar er zijn meer voordelen. Led verlichting brandt altijd direct op volle sterkte en zorgt voor een stabiele verlichting. De verlichting flikkert niet, waardoor het zorgt voor een vorm van verlichting die heel rustgevend voor het vee. Daarnaast geeft led verlichting ook geen warmte af, zoals andere lichtbronnen dit wel doen. De lichtkwaliteit ligt hoog, terwijl de verlichting zorgt voor comfort voor zowel mens als dier.

Kies voor led verlichting in de stallen

Als jouw stallen nog worden verlicht middels TL-buizen, dan is het zeker aan te raden om deze nu te vervangen door led verlichting. Er zijn meerdere mogelijkheden voor goede led verlichting in stallen, waaronder led montagebalken die eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden.

WVE bekijkt graag welke vorm van led verlichting voor jouw stallen het meest effectief is én direct ook het meeste financiële voordeel oplevert. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van led verlichting in jouw stallen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij helpen je graag verder.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?