Zo krijg je een energiezuiniger huis - wve

Zo krijg je een energiezuiniger huis

Steeds meer mensen willen hun huis energiezuiniger maken. Een heel belangrijke reden hiervoor is natuurlijk de stijgende energieprijzen. We merken het allemaal op de energierekening, en we worden er niet blij van. Daarnaast is het natuurlijk ook duurzaam om ervoor te zorgen dat je woning energiezuiniger wordt. Maar, hoe doe je dat precies? Wij geven je 5 handige tips om je huis (energie)zuiniger te maken.

1. Bespaar eenvoudig op je waterverbruik

Je kunt op meerdere manieren op je waterverbruik besparen. Plaats een gevulde fles water in het waterreservoir van het toilet, zodat er minder water wordt verbruikt bij het doortrekken. Douche een minuutje minder en zet tijdens het scheren of het tandenpoetsen de kraan uit. Plaats een regenton in de tuin, zodat je regenwater kunt gebruiken voor het bewateren van de tuin. Door bewuster met water om te gaan kun je flink besparen.

2. Verhelp alle tochtproblemen in je huis

Tocht zorgt voor warmteverlies en warmteverlies zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt. Je moet immers harder stoken om het warmteverlies op te vangen. Je kunt meerdere dingen doen om tocht te verhelpen. Sluit alle ramen en deuren, loop alles na en dicht de kiertjes. Het kan nodig zijn om tochtstrips te gebruiken om een raam of deur echt helemaal af te kunnen sluiten. Voor het volledig sluiten van de voordeur kun je een dorpelprofiel gebruiken. Sluit de gordijnen en plaats ook een gordijn achter de voordeur. Heb je een open brievenbus? Vervang deze dan door een brievenbus met klep aan zowel de binnenkant als de buitenkant.

3. Vervang alle lampen in huis door led verlichting

Veel mensen hebben nog gloeilampen in huis. Deze verbruiken relatief veel stroom. De meest zuinige manier van verlichten is verlichten met led verlichting. Deze vorm van verlichting verbruikt veel minder energie en gaat ook nog eens veel langer mee. Om energie te besparen is het goed om de gloeilampen te vervangen door led verlichting. Het is zeker niet meer zo dat led verlichting standaard fel wit is. Het is verkrijgbaar in tal van mooie, sfeervolle, warme kleuren.

4. Maak gebruik van stekkerdozen met schakelaar

Maak jij gebruik van stekkerdozen zonder schakelaar? Vervang deze dan door stekkerdozen met schakelaar. Met een enkele klik op de knop kun je deze stekkerdozen volledig uitschakelen. Apparaten die gewoonlijk op stand-by blijven staan worden dan ook direct helemaal uitgeschakeld. Hiermee kun je veel sluipverbruik voorkomen, waardoor je uiteindelijk een mooi bedrag op de energierekening bespaart.

5. Ga bewust om met de verwarming van je woning

We gaan vaak  niet optimaal bewust met de verwarming om. Toch is de verwarming één van de grootste energievreters in huis. Hier valt dus nog veel te besparen. Verwarm alleen ruimten in huis waar daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt. Verlaag de verwarming voor de nacht naar 15 graden en zet de verwarming overdag een graadje lager. Door bewuster om te gaan met het verwarmen van je woning kun je honderden euro’s per jaar besparen en je bent heel energiebewust bezig!

Kun jij besparen op de energierekening?

Zit jij al jarenlang bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat jij kunt besparen door van leverancier over te stappen. De tarieven veranderen voortdurend. Waar je een aantal jaren geleden heel voordelig uit was, kun je nu wel relatief duur uit zijn vergeleken met andere partijen. WVE, Wij Vergelijken Energie, gaat graag voor jou op zoek naar de beste energiedeal. Vergelijk direct of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?