5 Feiten en fabels over groene stroom - wve

5 Feiten en fabels over groene stroom

Groene stroom is vaker onderwerp van gesprek. Als je wilt overstappen van energieleverancier, is het dan écht belangrijk om te kiezen voor groene stroom? Kun je eigenlijk ook nog prima kiezen voor grijze stroom? Er wordt altijd veel gesproken over groene stroom, maar dit betekent uiteraard niet dat het ook allemaal waar is.

Er zijn niet alleen belangrijke feiten over groene stroom te melden, maar vooral ook belangrijke fabels waar je juist geen waarde aan moet hechten. Wij geven je graag meer informatie over de belangrijkste feiten en fabels over groene stroom.

1. Alleen de tarieven van grijze stroom stijgen

We hebben momenteel te maken met flinke stijgingen van de energietarieven. Gaan alleen de tarieven van grijze stroom omhoog, om mensen te stimuleren voor groene stroom te kiezen? Nee, dit heeft niets met elkaar te maken. Dat alleen de tarieven van grijze stroom stijgen is dan ook een fabeltje. Op dit moment zijn ook de tarieven van groene stroom aan het stijgen.

2. Groene stroom is écht duurzaam, dus écht groen

Stroom heeft natuurlijk geen kleur. Met groen bedoelen we dan ook vooral duurzaam en milieuvriendelijk. Is groene stroom nu écht duurzaam, dus écht groen? Zeker! Groene stroom wordt opgewekt zonder fossiele brandstoffen te gebruiken, maar enkel door de inzet van duurzame energiebronnen. Kies je voor groene stroom, dan maak je dus echt een duurzame keuze.

3. Grijze energie is veel goedkoper

We horen ook wel eens dat grijze energie veel goedkoper is dan groene energie. Dit zit een beetje tussen fabel en feit in. Voor jou als consument is grijze energie zeker niet goedkoper. Wat dat betreft, is het dus zeker een fabel. Het opwekken van grijze energie, dus door gebruikmaking van fossiele brandstoffen, is wél goedkoper dan het opwekken van groene energie. Dit is een feit. Toch, als eindgebruiker merk je hier niets van.

4. Bij het opwekken van groene energie komt geen CO2 vrij

Er wordt wel gezegd dat er totaal geen CO2 vrijkomt bij groene energie. Helaas is dit een fabel. Groene energie is niet voor 100 procent vrij van fossiele brandstoffen. Er moeten bijvoorbeeld zonneparken en windmolenparken worden geproduceerd voor groene energie en hierbij komt wel CO2 vrij. Wel is het zo dat de productie van groene energie veel duurzamer, dus groener, is dan de productie van grijze energie.

5. Er is meer dan voldoende groene energie beschikbaar

Dit is absoluut een feit. Groene energie wordt op verschillende manieren opgewekt, bijvoorbeeld door de zon, door waterstroming, door de wind. Allemaal factoren die helemaal niets kosten. Daarom kan er eindeloos veel groene energie worden opgewekt. De benodigde factoren zijn immers gewoon in de natuur aanwezig.

Groene energie is altijd de betere keuze

Wil jij overstappen van energieleverancier? Dan is de keuze voor groene energie altijd de beste keuze. We moeten verduurzamen en dit doen we, onder meer, door gebruik te maken van groene energie. Natuurlijk kun je bij WVE alle energieleveranciers vergelijken om tot de beste deal te komen. Vergelijk direct en start snel met besparen! Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?