Gebruik wat vaker de eco-stand op je apparaten - wve

Gebruik wat vaker de eco-stand op je apparaten

Maak jij wel eens gebruik van de eco-stand op je apparaten? Veel mensen weten eigenlijk niet zo goed wat de eco-stand nu precies oplevert. Hierdoor wordt deze stand vaker niet dan wel gebruikt, en dat is zonde. Het is namelijk zo dat je best een mooi bedrag op de energierekening kunt besparen als je wat vaker gebruik maakt van de eco-stand. Wij vertellen je meer over de diverse apparaten die mogelijk van een eco-stand voorzien zijn, én we geven je aan wat je kunt besparen als je daar gebruik van maakt.

De eco-stand op je droogmachine

Maak je gebruik van een droogtrommel, of droger, voor het drogen van je was? Een moderne droogmachine heeft vaak een eco-stand. Dit betekent dat het apparaat koudere lucht gebruikt voor het drogen van je wasgoed in plaats van hete lucht. Als je gebruik maakt van de eco-stand op je droogmachine, dan kun je gemiddeld 85 euro per jaar besparen.

Het eco-programma op je wasmachine

De wasmachine is binnen veel huishoudens toch wel één van de apparaten die relatief veel wordt gebruikt, nog meer dan de droogmachine. Een groot deel van de wasmachines is inmiddels voorzien van een eco-programma. Daarmee was je een stuk zuiniger dan wanneer je een regulier programma gebruikt voor het wassen op 40, 60 of zelfs 90 graden. De gemiddelde besparing is 38 euro per jaar als je het eco-programma op je wasmachine gebruikt.

De eco-stand op je cv-ketel

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de cv-ketel ook van diverse standen is voorzien. Wanneer de ketel voor je wordt geïnstalleerd door een monteur, dan wordt deze in de meeste gevallen op de zogenaamde comfort-stand gezet en niet op de eco-stand. Je kunt natuurlijk zelf de eco-stand op je cv-ketel inschakelen. In een gemiddelde woning levert dit je een besparing van ongeveer 30 euro per jaar op.

Vaak merk je niet eens dat een aparaat in een eco-stand staat!

De vaatwasser in eco-stand gebruiken

Binnen sommige huishoudens wordt de vaatwasser dagelijks gebruikt, binnen andere huishoudens is dit slechts eens per week of nog minder. Dit is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk, zoals de grootte van het huishouden en de hoeveelheid vaat die je eventueel gewoon even met de hand afwast. Wanneer je de vaatwasser op eco-stand zet, dan verbruikt deze gemiddeld 25 procent minder water en 30 procent minder energie. Voor een gemiddeld huishouden levert dit een besparing van 52 euro per jaar op.

De eco-modus op je laptop of desktop

Veel laptops en desktops zijn tegenwoordig ook voorzien van een zogenaamde eco-modus of een eco-bespaarstand. In deze stand wordt het beeldscherm bijvoorbeeld uitgeschakeld, of alleen gedimd, als wordt geconstateerd dat je er even geen gebruik van maakt. Het gebeurt maar al te vaak dat we het scherm gewoon aan laten als we koffie gaan drinken, even gaan lunchen of zelfs de deur uit gaan voor langere tijd. Dit kost veel energie. Dit kun je voorkomen door de eco-modus toe te passen. Het levert je een gemiddelde besparing van 28 euro per jaar op.

De eco-stand van je tv en ontvanger

Verreweg de meeste mensen hebben een televisie en een tv-ontvanger in huis. Beide apparaten kunnen op de eco-stand worden gezet. Op de televisie heet dit vaak de ‘bespaarstand’ of de ‘spaarstand’. De functie schakelt de televisie uit als wordt vermoed dat er niet naar de televisie wordt gekeken. Deze functie levert je een besparing van gemiddeld 10 euro per jaar op. Zet je ook de tv-ontvanger op de eco-stand? Dan levert dit je een besparing op van gemiddeld 21 euro per jaar.

Wil jij meer besparen op je energiekosten?

Met de eco-stand kun je al aanzienlijk besparen op je energie-uitgaven. Toch zijn er meer mogelijkheden om je energiekosten verder omlaag te brengen. De energieprijzen van diverse leveranciers liggen erg uiteen, zeker met de prijsstijgingen waar we nu mee te maken hebben. Een overstap kan je een flinke besparing opleveren. WVE, ofwel Wij Vergelijken Energie, staat voor je klaar als jij meer wilt besparen op je energiekosten. Wij vinden voor jou de beste energiedeal. Vergelijk direct of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?