Vaak een herhaalinbraak binnen een jaar - wve

Vaak een herhaalinbraak binnen een jaar

Het Verbond van Verzekeraars heeft aangegeven dat het risico op een herhaalinbraak vrij hoog ligt. De cijfers geven aan dat een vrij grote groep slachtoffers van een woninginbraak binnen 12 maanden opnieuw wordt getroffen door een inbraak. Je voelt je al snel onveilig in je eigen woning als er is ingebroken. Er zijn vreemden in jouw vertrouwde omgeving geweest, ze hebben je eigendommen gezien en aangeraakt en, in de meeste gevallen, eigendommen meegenomen.

Als er binnen een jaar nog eens wordt ingebroken, dan versterkt het onveilige gevoel, waardoor je je niet meer prettig voelt in je eigen woning. Dit mag niet gebeuren. Met een beveiligingssysteem via Wij Vergelijken Energie heb je direct een veilig gevoel en staat iedere ongewenste gast haarscherp op beeld voor de Politie.

Waarom zijn er zo veel herhaalinbraken?

Niet iedereen maakt een woninginbraak mee, gelukkig. Mensen die wel een woninginbraak meemaken, verwachten vaak niet dat het nog eens zal gebeuren. Zo veel pech kun je toch niet hebben? Zeker wel, want inbrekers hebben vaak goede redenen om nog eens terug te keren naar een woning waar zij eerder al zijn geweest. Wordt er nogmaals ingebroken binnen een jaar tijd, dan is de kans relatief groot dat het om dezelfde dader of daders gaat.

Er zijn drie belangrijke redenen te noemen waarom inbrekers vaker terugkeren naar woningen waar zij al eens eerder hebben ingebroken.

1. Je hebt de waardevolle apparatuur vervangen

Bij veel woninginbraken nemen de inbrekers dure apparatuur mee. Denk hierbij onder meer aan smartphones, tablets, laptops of desktops, televisies, geluidsinstallaties en andere apparatuur. Het gaat hier om apparatuur die vrijwel iedereen met grote regelmaat gebruikt. Dit betekent eigenlijk ook dat het vanzelfsprekend is dat je deze waardevolle apparatuur opnieuw aanschaft. Helaas betekent dit ook dat de betreffende inbrekers weten dat jij splinternieuwe apparatuur in huis hebt.

2. Er zijn meer waardevolle eigendommen in huis

Inbrekers komen over het algemeen niet met heel groot vervoer naar een adres waar zij willen inbreken. Dit is te opvallend. Zijn er relatief veel waardevolle eigendommen in huis die zij wel mee zouden willen nemen, dan moeten zij keuzes maken. Gaan ze voor de televisie of toch voor de computer? Ze kunnen niet alles meenemen wat zij wel willen hebben, en dat kan een goede reden zijn om al snel nogmaals in te breken.

3. De inbrekers weten hoe je huis eruit ziet

Iets wat voor inbrekers heel belangrijk is, is dat ze snel kunnen vluchten als dit nodig is. Om snel te kunnen vluchten is het belangrijk om te weten hoe de woning is ingedeeld en op welke plekken en manieren de woning ontvlucht kan worden als er nood aan de man is. Inbrekers die al eens bij jou hebben ingebroken, hebben de indeling van de woning goed in zich opgenomen. Ze weten dus waar ze op moeten letten en dit zorgt ervoor dat jouw woning ook in de toekomst aantrekkelijk is voor de inbrekers.

In 2020 waren er 40.000 woninginbraken (Bron CBS)

Voorkom inbraak bij jezelf én de buren

Je wilt je veilig voelen in je eigen huis. Als je eenmaal een inbraak hebt meegemaakt, dan wil je dit nooit meer meemaken. Veel mensen verbeteren dan ook de beveiliging van hun woning na een inbraak. Als inbrekers terugkeren naar de woning, en zien dat het beter beveiligd is, dan zullen zij makkelijker naar de buren bewegen om dan daar in te breken. De kans is groot dat de woning dezelfde indeling heeft als die van jou, dus het levert hen voordeel op.

Waarschuw daarom ook je buren, zodat zij – indien nodig – ook de beveiliging kunnen verbeteren en inbraak kunnen voorkomen. Wil jij een goed alarmsysteem voor je woning aanschaffen? WVE biedt diverse alarminstallaties voor particuliere woningen en bedrijfspanden. Maak vrijblijvend een afspraak.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?