Hoeveel belminuten en data heb je nodig? - wve

Hoeveel belminuten en data heb je nodig?

Voor veel mensen blijft het lastig: goed inschatten hoeveel belminuten en data je nu precies nodig hebt. Het is dan ook zo dat je niet elke maand hetzelfde verbruikt. De ene maand maak je veel meer gebruik van internet dan de andere maand, bijvoorbeeld omdat je veel onderweg bent of thuis last hebt van een wifi storingen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor je belgedrag. Soms bel je veel vaker en/of veel langer dan gemiddeld. Hier wil je rekening mee houden, maar je wilt ook niet extra geld betalen en maandelijks veel data overhouden. Waar moet je nu van uit gaan?

De juiste hoeveelheid data bepalen

Ben jij iemand die niet heel veel gebruikmaakt van internet, of die voornamelijk gebruikmaakt van internet via wifi? Dan heb je in de meeste gevallen voldoende aan een bundel met 500 MB tot 1 GB. Als jij onderweg gewoon goed bereikbaar wilt blijven en af en toe eens een muziekje via je data wilt luisteren, dan is het goed om een bundel met 1 tot 2 GB data te nemen.

Neem een iets grotere bundel, bijvoorbeeld tussen de 2 en 5 GB, wanneer je vaker onderweg muziek streamt en je mobiele data altijd aan hebt staan. Het bekijken van video’s vraagt relatief veel data. Doe je dit vaker, maar niet supervaak? Kies dan voor een bundel met 5 tot 10 GB. Ben je een echte liefhebber van muziek streamen, surfen als je onderweg bent en video’s bekijken? Dan is het een goede beslissing om een bundel te nemen van minimaal 15 GB of een bundel met een onbeperkte hoeveelheid data.

Een goed aantal belminuten bepalen

Tegenwoordig zijn veel mensen niet meer zo van het bellen. Ze mailen of appen liever. Als er gebeld wordt, dan komt dit meestal omdat zij gebeld worden en niet omdat zij zelf iemand bellen. Voor deze mensen geldt dat een bundel met 50 tot 100 belminuten meer dan voldoende is. Bel jij wel vaker, maar ben je niet zo’n prater? Dan heb je in de meeste gevallen voldoende aan 100 tot maximaal 300 belminuten, omdat de telefoongesprekken dan relatief kort zijn en niet al te vaak voorkomen.

Ben je een echte kletskous en hou je van eindeloos lange telefoongesprekken met familieleden, vrienden of collega’s? Dan is het goed om te kiezen voor een bundel met 500 tot 1.000 belminuten of een bundel met een onbeperkt aantal belminuten.

Liever iets te veel dan iets te weinig

Twijfel je tussen twee bundels? Dan is het in principe altijd aan te raden om voor de grotere bundel te gaan. De reden hiervoor is eenvoudig. Het is financieel voordeliger wanneer je aan het einde van de maand iets van je bundel overhoudt dan wanneer je aan het einde van de maand buiten je bundel gaat. Het bellen en verbruik van data buiten je bundel is relatief prijzig en de kosten kunnen ongemerkt hoog oplopen. Twijfel jij bijvoorbeeld tussen 2 GB of 5 GB internet? Kies dan voor 5 GB.

Kies je mobiele provider bewust

Natuurlijk hanteren alle providers eigen tarieven voor de specifieke bundels die zij aanbieden. Het is daarom verstandig om goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er kan maandelijks 5 of 10 euro verschil zitten tussen exact dezelfde bundels bij verschillende providers. Bij WVE kun je makkelijk vergelijken om de beste en voordeligste bundel te vinden. Check gelijk en start met besparen op je telefoonkosten.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?