Internetsnelheid: hoeveel Mb/s heb je nodig? - wve

Internetsnelheid: hoeveel Mb/s heb je nodig?

Wil je een nieuw internet abonnement afsluiten voor thuis? Dan is het handig om te weten welke internetsnelheid je nodig hebt. Niet elke internet provider biedt dezelfde internetsnelheid. Zeker als je bepaalde eisen stelt aan je internetsnelheid is dit een belangrijk punt om mee te nemen in je vergelijkingen. Als jij elke dag films wilt downloaden en online wilt gamen, dan heb je voldoende internetsnelheid nodig. Hoeveel Mb/s heb jij nodig? Wij helpen je graag verder!

Een internetsnelheid tot 30 Mb/s

De minimale internetsnelheid ligt tussen de 10 en de 30 Mb/s. Deze snelheid is voldoende wanneer je een milde internetgebruiker bent. Dit betekent dat je eigenlijk vooral lichte internet-handelingen verricht op maximaal drie apparaten, zoals het checken en verwerken van je mailverkeer. Is dit voor jou voldoende? Dan is het goed om te weten dat je in de meeste gevallen het best bij een DSL internet provider terecht kunt. Vaak is dit financieel de beste optie.

“Kijk je veel Netflix of game je graag, dan wil je geen haperingen!”

Een internetsnelheid tot 100 Mb/s

Heb je maximaal 5 apparaten in huis waarop je gebruikmaakt van internet, hou je van filmpjes streamen of af en toe een online game spelen, en bezoek je regelmatig websites? Dan kun je kiezen voor een internetsnelheid die ligt tussen de 50 en 100 Mb/s. Dit is voldoende voor een gemiddeld gebruik van internet. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat er niet op meerdere apparaten tegelijk zwaarder gebruik wordt gemaakt van internet. Dit kan ervoor zorgen dat de internetsnelheid toch onvoldoende blijkt. Let goed op de werkelijke snelheid. Ligt deze lager dan 50 Mb/s, dan is het verstandig om glasvezel internet te kiezen als dit op jouw adres beschikbaar is.

Internetsnelheden vanaf 100 Mb/s

Kun jij jezelf omschrijven als een zware internetgebruiker? Ben jij dol op het voortdurend in full HD streamen van videomateriaal, surf je veel en hou je van het spelen van (zware) online games? Heb jij meer dan 5 apparaten in huis waarop je internet gebruikt? Dan heb jij een internetsnelheid nodig die hoger ligt dan 100 Mb/s. Je valt in dit geval onder de groep grootverbruikers en dat betekent dat je echt een goede internetsnelheid nodig hebt. DSL is in dit geval vaak de beste optie, maar is niet op alle adressen beschikbaar. Controleer dit dus goed door te checken op basis van je postcode en huisnummer.

Let op de werkelijke snelheid

Wees je er altijd van bewust dat een internet provider je abonnementen voorlegt met een maximale snelheid. De maximale internetsnelheid wijkt af van de werkelijke snelheid. Dit is het geval bij DSL internet. Let hier dus goed op, zodat je zeker weet dat je goed zit. Natuurlijk hanteren alle internet providers andere tarieven. Vergelijk de aanbieders van de gewenste internetsnelheid om de beste deal te vinden. Wij helpen je hier graag bij. Start bij WVE direct met het vergelijken van internetabonnementen.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?