Jaarlijks overstappen van energieleverancier is een grote besparing! - wve

Jaarlijks overstappen van energieleverancier is een grote besparing!

Je kunt een mooi bedrag per jaar besparen als je elk jaar van energieleverancier wisselt! De besparing kan oplopen tot wel 150 of zelfs 250 euro per jaar. Toch stappen de meeste Nederlanders niet elk jaar over. Als 1 op de 5 huishoudens dit doet, dan is het eigenlijk nog veel. We hebben het gemiddeld over 15 tot 19 procent van de Nederlanders die bewust overstapt om te besparen op de energierekening. Waarom zijn dit er zo weinig en waarom zou je zeker elk jaar moeten checken of overstappen loont? Wij vertellen het je!

Heb je hulp nodig met het overstappen van energieleverancier? Het team van Wij Vergelijken Energie helpt je graag! Neem contact met ons op!

Waarom wisselen we niet van energieleverancier?

Als we tientallen tot honderden euro’s per jaar kunnen besparen door elk jaar over te stappen naar een andere energieleverancier, waarom doen we dat dan niet? Dit heeft met meerdere factoren te maken. We betalen netjes onze energierekening aan de leverancier en daarmee is alles geregeld. Dat voelt veilig en gewoon makkelijk. Dus blijven we, zelfs als we dan meer betalen. Daarnaast zijn veel mensen er bijna van overtuigd dat overstappen van energieleverancier gewoon heel veel gedoe is. Daar hebben we geen zin in, dus we laten het zoals het is. Feit is dat overstappen van energieleverancier heel eenvoudig is en snel, online, geregeld kan worden. Feit is ook dat je aan een nieuwe leverancier ook gewoon eens per maand de factuur betaalt, niets meer en niets minder.

Energieleveranciers investeren niet in bestaande klanten

Het zijn vaak gadgets of hoge kortingen die in de commercials worden gepresenteerd die ervoor zorgen dat we toch een overstap overwegen. In dit geval stappen we niet over om voordeliger uit te zijn, maar om de gadget of hoge welkomstbonus te ontvangen. In werkelijkheid betekent dit zeker niet dat we voordeliger uit zijn. De gadget of de bonus betaal je gewoon terug, al heb je dit niet in de gaten.

Het is dan ook zo dat energieleveranciers vooral investeren in het binnenhalen van klanten en dit doen zij met gadgets en kortingen. Ze investeren niet in bestaande klanten, gewoon omdat die over het algemeen toch wel blijven. Dit geeft al een duidelijk signaal af dat het juist wél de moeite loont om elk jaar te checken of je kunt besparen door over te stappen.

Maar er zijn toch ook bonussen voor klanten die blijven?

Klopt, maar dit betekent niet per se dat een energieleverancier echt investeert in bestaande klanten. Het betekent vooral dat je een korting krijgt als je besluit nog een jaar te blijven. Hierdoor lijkt het aantrekkelijk om te blijven, maar dit is lang niet altijd echt het geval. Je nieuwe maandbedrag, waar de korting van af is getrokken, kan nog altijd hoger liggen dan het bedrag dat je bij een andere energieleverancier zou betalen. Laat je niet verleiden door ‘korting’ voor blijvers. Deze kortingen zijn minder interessant dan je misschien denkt.

Korting bij een meerjarig contract

Vaak is het ook zo dat je een korting kunt krijgen van een energieleverancier als je een meerjarig contract afsluit. Dit klinkt aantrekkelijk, maar ook dit is in werkelijkheid niet het geval. Op de eerste plaats weet je niet wat de energietarieven gaan doen de komende jaren. Natuurlijk, de energieleveranciers voorspellen stijgende tarieven, waardoor jij voordelig uit bent als je jouw tarief van nu vastzet voor 3 of misschien wel 5 jaar. Maar wat als de tarieven ineens dalen? Dan heb jij pech gehad. Energieleveranciers zorgen ervoor dat jij niet na een jaar gaat checken of je kunt besparen door je een contract voor meerdere jaren aan te bieden. Je zit eraan vast en zo houden zij jou binnen. Vaak zijn meerjarige contracten uiteindelijk duurder dan 1-jarige contracten.

Jaarlijks overstappen levert je een mooie besparing op

Laat je niet verleiden door kortingen, gadgets en bonussen. Uiteindelijk betaal je het altijd gewoon zelf, zonder dat je het in de gaten hebt. Zonde van je geld! Sluit geen contract af voor meerdere jaren, maar gun jezelf de vrijheid om elk jaar te checken of overstappen loont. Het levert je gegarandeerd een mooie besparing op, elk jaar weer. Natuurlijk kun je bij WVE eenvoudig vergelijken om de beste energiedeal te vinden! Neem contact met ons op!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?