Kleine of grote databundel? Zo kies je de juiste! - wve

Kleine of grote databundel? Zo kies je de juiste!

Is het tijd voor een nieuwe databundel? Dan is het goed om aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste bundel. Je wilt niet te veel betalen, omdat je bundel veel groter is dan je in werkelijkheid nodig hebt. Anderzijds wil je ook niet maandelijks met hoge kosten te maken krijgen omdat je steeds buiten je bundel gaat. Hoe kies je nu de juiste databundel? Wij vertellen je meer over kleine, middelgrote en grote databundels. Zo helpen we jou op weg om de juiste databundel te vinden.

Welke factoren zijn belangrijk voor je databundel?

Veel mensen gebruiken hun mobiele internet eigenlijk de hele dag door. Dit betekent niet per definitie dat je ook een grote databundel nodig hebt. Hiervoor moet je vooral ook kijken naar de mate waarin je dagelijks gebruikmaakt van je thuisnetwerk. We hebben het dan over je wifi. Ben je iemand die thuis werkt? Dan maak je in de regel vaker gebruik van wifi dan iemand die op locatie werkt. Hoe meer gebruik je kunt maken van wifi, hoe minder data je verbruikt. Vervolgens kijk je natuurlijk ook naar wat jij precies doet met je mobiele internet. Stuur je vooral berichten of ben jij misschien wel vaak aan het streamen in de pauzes van je werk? Om je te helpen laten we hieronder zien wat je precies kunt met een bepaalde databundel.

Wanneer kies je voor een kleine databundel?

We spreken van een kleine databundel als je er eentje hebt van 1 of hooguit 2 GB per maand. Dit is in principe voldoende wanneer je mobiele data gebruikt voor het sporadisch beluisteren van een liedje, bijvoorbeeld via Spotify, voor het af en toe lezen en beantwoorden van mailverkeer en het versturen en ontvangen van een beperkt aantal berichtjes, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Wanneer kies je voor een middelgrote databundel?

Als we kijken naar het gemiddelde, dan zien we dat een bundel met 3,5 GB data per maand heel gemiddeld is. Dit kan dus te veel of juist te weinig zijn voor jou, maar dit is het gemiddelde dat wordt gebruikt in Nederland. Een middelgrote databundel is dus een bundel van 3 tot 5 GB per maand. Dit is voldoende als je af en toe muziek luistert of heel sporadisch eens een video kijkt op YouTube. Dan hou je voldoende data over om dagelijks je mailverkeer bij te houden en berichtjes te versturen en ontvangen.

Een Nederlander verbruikt gemiddeld 3GB per maand

Wanneer kies je voor een grote databundel?

We spreken vaak van een grote databundel als het gaat om een databundel van 7 GB of meer per maand. Deze bundel heb je in principe nodig als je (bijna) geen gebruik kunt maken van wifi. Het grootste deel van de dag ben je dus actief op je mobiel zonder dat deze verbindt met wifi. Een grote databundel is  verstandig als je vaker filmpjes op YouTube kijkt en muziek luistert op Spotify. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor het versturen en ontvangen van appjes en mailtjes.

Wanneer kies je voor onbeperkte data?

Natuurlijk is er ook nog de optie om te kiezen voor unlimited data, ofwel een databundel zonder limiet. Wanneer is deze nu aan te raden? Deze is vooral aan te raden als je vaak langere films kijkt op YouTube of hele dagen muziek luistert. Gebruik je jouw smartphone zeer regelmatig als hotspot voor andere apparaten, zoals je laptop? Dan is het ook verstandig om te kiezen voor onbeperkte data. Met je laptop bezoek je vaak makkelijk meerdere websites en dit kost je veel data.

Vergelijk altijd om de beste datadeal te vinden!

Heb je eenmaal ontdekt hoeveel data je nodig hebt? Dan kun je natuurlijk abonnementen gaan vergelijken bij diverse providers. Doe dit altijd, zodat je zeker weet dat je de juiste deal te pakken hebt. Vergeet hierbij niet ook te kijken naar het aantal belminuten als dat voor jou belangrijk is. Natuurlijk kun je via WVE altijd de meest voordelige datadeal vinden. Neem contact met ons op voor de beste deal.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?