Wat is de levertijd van internetproviders? - wve

Wat is de levertijd van internetproviders?

Als je overstapt van provider, dan betekent dit dat je vaak een pakket krijgt thuisgestuurd met alles wat je nodig hebt om van de services gebruik te maken. Denk aan een modem en bijvoorbeeld een afstandsbediening als je een alles-in-1 pakket afneemt. Het is fijn als je het snel in huis hebt, maar dat betekent niet dat je er ook direct gebruik van kunt maken. Wat is nu precies de levertijd van internetproviders? Wij vertellen je hier graag meer over.

Levertijd is afhankelijk van diverse factoren

De levertijd van internetproviders is afhankelijk van een aantal factoren. Sluit je voor het eerst internet af, dan gaat het in de regel het snelst. Er hoeft dan namelijk geen overstap te worden geregeld. In het slechtste geval moet er iemand langskomen om de stoep voor je woning te openen om bij de kabels te komen, voordat er internet kan worden gerealiseerd door de betreffende provider. Je kunt je voorstellen dat het dan wat langer duurt. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een overstapservice. Je moet dan gemiddeld toch wel rekening houden met een week of twee.

Zelf een datum inplannen bij de internetprovider

Meerdere aanbieders bieden je de mogelijkheid om zelf een datum in te plannen. Weet je ruim vooraf dat je gaat verhuizen en dat je wilt overstappen, bijvoorbeeld? Dan kun je zelf de datum plannen kort na je verhuizing. Plan het dan alvast een maand of twee van tevoren in bij de internetprovider, zodat je snel na je verhuizing al internet hebt. Andere providers plannen het gewoon zo snel mogelijk voor je in. Dit is dus ook een factor om rekening mee te houden.

Welke internetproviders zijn het snelst?

De internetprovider die het snelst is, is Ziggo. Deze provider kan de aansluiting binnen maximaal 5 werkdagen voor je regelen als het om een nieuwe aansluiting gaat. Gebruik je de overstapservice van Ziggo, dan duurt het gemiddeld anderhalve week langer voordat de verbinding actief is. Na Ziggo vinden we KPN, met een levertijd van maximaal 2 weken als het gaat om een nieuwe aansluiting. Hier komt maximaal 3 weken bij als je de overstapservice gebruikt, en dat is dan wel weer relatief lang. Ook YouFone doet er maximaal twee weken over in het geval van een compleet nieuwe aansluiting en neemt langer de tijd als je de overstapservice gebruikt. Caiwai realiseert je aansluiting gemiddeld in 2 weken tijd op voorwaarde dat je je oude internetcontract zelf opzegt.

Levertijden van overige bekende internetproviders

Providers Online en T-Mobile nemen allebei 2 tot 3 weken de tijd om je aansluiting te realiseren. Hierbij geldt dat deze tijd wordt verlengd met ongeveer 1 week door Online als je de overstapservice gebruikt. Bij T-Mobile komt er 1 tot 2 weken bij als je gebruik maakt van de overstapservice. Delta en Budget Alles-in-1 nemen allebei gemiddeld 3 weken de tijd voor het realiseren van de aansluiting wanneer je geen gebruik maakt van de overstapservice. Je hebt dus eigenlijk altijd sneller verbinding als je geen gebruik maakt van een service voor overstappen en gewoon zelf je oude contract opzegt. Dit geldt bij alle providers.

Bij wie vind je de beste internet deal?

Levertijd kan een belangrijke factor voor jou zijn, maar de tarieven die je gaat betalen zijn natuurlijk ook belangrijk. Je wilt niet te veel betalen voor internet of voor je alles-in-1 pakket. Wil jij weten wat de beste internet deal voor jou is? Wij zoeken het graag voor je uit. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij informeren en adviseren je graag, zodat jij flink kunt gaan besparen met de beste internet deal.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?