Optimale ligging en hellingshoek van zonnepanelen - wve

Optimale ligging en hellingshoek van zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een verstandige, duurzame en bewuste keuze. Wanneer je in zonnepanelen investeert, dan wil je uiteraard wel zeker weten dat je er maximaal voordeel uithaalt. Hiervoor is het belangrijk om goed te kijken naar de ligging en de hellingshoek van de zonnepanelen, zodat deze de meeste zon opvangen en dus ook optimaal energie opleveren. Maar hoe zit dit precies? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is de beste hellingshoek voor zonnepanelen?

Bij het plaatsen van zonnepanelen moet er rekening worden gehouden met de ideale hellingshoek. Hierbij ga je ervan uit dat een volledig verticaal geplaatst paneel een hellingshoek van 90 graden heeft en een volledig vlak geplaatst zonnepaneel heeft een 0 graden hellingshoek. Er is geen standaard voor wat de beste hellingshoek is, vooral omdat dit afhankelijk is van de richting waarin de zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Worden deze richting het oosten geplaatst? Dan is een hellingshoek tot 25 graden een goede keuze. Worden de zonnepanelen naar het zuiden gericht, dan ligt de ideale hellingshoek tussen de 15 en de 55 graden. Hier is dus meer marge.

Richting het zuiden is niet altijd de beste keuze

De richting van zonnepanelen is zeker ook belangrijk voor de totale opbrengst. We gaan er altijd dat richting het zuiden de beste optie is, maar dit is zeker niet altijd het geval. In bepaalde gevallen kan het juist veel verstandiger zijn om de zonnepanelen richting het westen te laten installeren. Er moet namelijk ook worden gelet op de kracht. Zonnepanelen richting het zuiden leveren rond vijf uur in de middag een piekvermogen van 15 procent, terwijl zonnepanelen richting het westen om deze tijd een piekvermogen bereiken van maar liefst 55 procent. Zonnepanelen richting het zuiden plaatsen klinkt dan ook het meest logisch, maar dat is het niet altijd.

Waar moet rekening mee gehouden worden?

Het belangrijkst is dat er met een aantal bepalende factoren rekening wordt gehouden. We hebben de hellingshoek en de richting al besproken. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele objecten op het dak, zoals een dakkapel of een schoorsteen. Kijk ook goed naar de omgeving van je woning. Zijn er zaken, zoals hoge bomen, die zorgen voor schaduw op je dak? Dit zijn allemaal factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van de zonnepanelen. Een ervaren bedrijf zorgt er uiteraard voor dat optimaal bepaald wordt hoe jouw zonnepanelen het best worden geïnstalleerd voor een maximale opbrengst.

Wij garanderen jou de beste zonnepanelen deal

Als je wilt gaan investeren in zonnepanelen, dan wil je gewoon zeker zijn dat de zonnepanelen zo worden geplaatst dat zij voor een maximale opbrengst zorgen. Daarnaast wil je natuurlijk ook de investering zelf zo aantrekkelijk mogelijk houden. Hier helpen wij je graag bij. WVE zoekt voor jou de beste deal op zonnepanelen, zodat jij slim investeert en snel terugverdient. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice en laat je vrijblijvend adviseren.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?