30% meer inbraken in 2022: tijd voor actie! - wve

30% meer inbraken in 2022: tijd voor actie!

Er bestaat altijd een risico op inbraak. In de winter ligt dit risico nog hoger dan in de zomer, uiteraard omdat het dan langer donker is. Duisternis rondom een huis kan werken als een uitnodiging voor mensen met verkeerde bedoelingen.

Een stijging van 30 procent meer inbraken is zeker een statistiek die zou moeten aangeven dat het tijd is voor actie als de woning nog niet goed beveiligd is. Toch zijn veel huizen in ons land niet of onvoldoende beveiligd. Tijd dus om actie te gaan ondernemen! Het team van WVE heeft de beste beveiligingsproducten voor u. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Risico op inbraak in de winter het hoogst

Korte dagen, lange nachten… In de winter zorgen de extra uren aan duisternis voor een flinke toename van inbraken. Een kwart van de Nederlanders geeft aan in de winter banger te zijn om slachtoffer te worden van een woninginbraak dan in de zomer. Voor 43 procent geldt dat zij hier niet banger voor zijn in de winter. Bijna de helft van de Nederlanders, namelijk 48 procent, treft helemaal geen extra maatregelen op het gebied van woningbeveiliging in de winter. Slechts 3 op de 10 Nederlanders geven aan dit in de winter wel te doen.

Risico’s te beperken?

Wanneer je te maken krijgt met een woninginbraak, dan kunnen er op de eerste plaats natuurlijk waardevolle eigendommen worden weggenomen. Daarnaast verdwijnen er vaak zaken met emotionele waarde, die eenvoudigweg niet in geld uit te drukken zijn. Wat doen Nederlanders om de risico’s op woninginbraak te beperken?

Bijna 6 op de 10 Nederlanders zorgen ervoor dat de woning er bewoond uitziet als zij de deur uit gaan. Zo laat 56 procent de lichten in huis aan wanneer zij weg gaan. Daarnaast zorgt 52 procent ervoor dat waardevolle eigendommen niet vanaf buiten door het raam te zien zijn. Bijna de helft van de Nederlanders, namelijk 48 procent, geeft aan niet op social media te posten dat zij op vakantie gaan en 45 procent laat het aan de buren weten als zij van huis gaan.

Woninginbraak heeft altijd een grote impact

Een woninginbraak heeft altijd een grote impact op de bewoners van de woning. Gestolen eigendommen worden vergoed vanuit de inboedelverzekering en inbraakschade wordt vergoed vanuit de opstalverzekering. Toch is daarmee eigenlijk nooit de totale schade gedekt. Eigendommen met een emotionele waarde kunnen nooit worden vergoed. Daarnaast is het zo dat er ook vaak emotionele, psychische schade ontstaat. Het idee dat een vreemde door de woning heeft gelopen en aan spullen heeft gezeten zorgt er vaak voor dat mensen zich niet meer prettig en veilig voelen in hun eigen woning. Ook dat is een schade die niet vergoed kan worden.

Zorg voor goede beveiligingsoplossingen

Het is belangrijk om het risico op inbraak en diefstal altijd tot een minimum te beperken. Hier zijn uitstekende beveiligingsoplossingen voor. Door je woning goed te beveiligen bescherm je het huishouden en de eigendommen. WVE staat voor je klaar als jij wilt zorgen voor een optimale beveiliging van je woning. Wij bekijken graag vrijblijvend wat de beste beveiligingsoplossingen voor jouw woning zijn. Wil jij meer weten? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs zitten voor je klaar!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?