Overstappen van energiemaatschappij; antwoord op je vragen! - wve

Overstappen van energiemaatschappij; antwoord op je vragen!

Overstappen van energie is voor de één een jaarlijks terugkerende activiteit en de ander denkt er eigenlijk nooit over na. In de regel is het goed om regelmatig even te checken of overstappen loont, zeker als je geen vast contract hebt of als je vaste contract afloopt. Een overstap kan je een flinke besparing opleveren. Veel mensen zitten met brandende vragen over het wisselen van energiemaatschappij. Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen.

1. Moet je betalen om over te stappen?

Nee, een overstap naar een nieuwe energiemaatschappij is in principe altijd gratis. De nieuwe leverancier is juist blij om jou als nieuwe klant te mogen verwelkomen, dus er worden geen kosten in rekening gebracht voor de overstap. Wel kan het zijn dat de leverancier bij wie je weggaat een boetebedrag in rekening brengt. Dit is toegestaan wanneer je jouw contract bij deze energieleverancier verbreekt. Het is dus belangrijk om dit vooraf altijd goed te controleren.

2. Kun je op ieder moment overstappen?

Dit is afhankelijk van jouw specifieke energiecontract. Heb je een contract voor een bepaalde tijd? Dan kent dit contract een afloopdatum. Op dit datum mag je vrij overstappen als je dat wilt. Stap je vóór die datum over? Dan kan en mag je energieleverancier hiervoor een boetebedrag in rekening brengen.

Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan mag je op ieder moment van energieleverancier wisselen.

3. Is overstappen met stadsverwarming mogelijk?

Dit is zeker mogelijk. Je hebt in dit geval geen gasovereenkomst, maar enkel een overeenkomst voor stroom. Het is zeker de moeite waard om te controleren of je bij een andere leverancier voordeliger uit bent voor je stroom. Het is wel aan te raden om aan te geven dat je stadsverwarming hebt bij het vergelijken van energiedeals.

4. Wat is de belangrijkste reden om over te stappen?

Voor verreweg de meeste mensen is een kostenbesparing de belangrijkste reden om van energieleverancier over te stappen. Natuurlijk kunnen er ook andere reden zijn, zoals ontevredenheid over de service van een leverancier of over de klachtenafhandeling. Toch, in de meeste gevallen willen mensen vooral overstappen om te gaan besparen.

5. Duurt overstappen van energieleverancier lang?

Wanneer je van energieleverancier wilt overstappen, dan ontvang je in de meeste gevallen binnen een week een bevestiging van je nieuwe leverancier. Dit kan per post of per mail zijn en hierop staat een dagtekening vermeld. Vanaf die datum gaat de wettelijke bedenktijd in voor de duur van 14 kalenderdagen. Binnen deze tijd mag je je overstap dus nog annuleren zonder opgave van reden en zonder financiële gevolgen. Je huidige leverancier wordt opgezegd en administratief wordt alles omtrent de overstap geregeld. Uiteindelijk is alles binnen 4 tot maximaal 6 weken helemaal geregeld.

Ga direct besparen op je energie

Zeker in deze tijd, waarin we te maken hebben met torenhoge energieprijzen, is het prettig als je kunt besparen. Overstappen kan een perfecte manier zijn om te gaan besparen, maar dan moet je wel zeker zijn dat je de juiste deal te pakken hebt. Via WVE, of Wij Vergelijken Energie, vind je altijd de beste deal en kun je een mooi bedrag op de maandelijkse energiekosten besparen. Vergelijk direct en ontdek hoeveel jij elke maand kunt besparen!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?