Handig: Providers met dataplafond voor je kind - wve

Handig: Providers met dataplafond voor je kind

Heeft jouw zoon of dochter al een mobiele telefoon? Wel zo handig dat ze even kan bellen als het sporten eerder klaar is of ze klaar is met spelen bij een schoolvriendje. Vaak is een sim-only abonnement van enkele euro’s met een kleine databundel aantrekkijk om te nemen. Maar wat als je kind opeens veel data gaat verbruiken?

Het instellen van een dataplafond voor je kind is dé manier om te voorkomen dat je maandelijks een fikse rekening krijgt voor het overschrijden van het datalimiet. Belangrijk om te weten is wel dat niet alle providers de mogelijkheid bieden om een dataplafond in te stellen. Natuurlijk vertellen wij je hier graag meer over in dit blog! Wil je een telefoonabonnement afsluiten, maar weet je niet welke? Wij helpen je graag!

Waarom is een dataplafond voor je kind handig?

Een dataplafond instellen betekent eigenlijk dat je een grens trekt. Als het spreekwoordelijke plafond bereikt is, dan kan er gewoon geen gebruik meer worden gemaakt van mobiel internet. Veel ouders hebben het al eens meegemaakt. De rekening van de mobiele telefoon van een kind is ineens tientallen euro’s hoger of, erger nog, zelfs honderden euro’s hoger. Het gebeurt. Mobiel internetten buiten de bundel is namelijk ontzettend duur. Natuurlijk, je kind krijgt wel een berichtje van de provider met een waarschuwing, maar een kind staat niet stil bij de gevolgen en gaat lekker door met mobiel internetten. Het spelen van een spelletje of het eindeloos appen kan op deze manier flink in de papieren gaan lopen. Dit voorkom je door een dataplafond voor je kind in te stellen.

Een uurtje op Netflix of Youtube verbruikt al snel 1 GB aan data

In het beste geval een plafond voor internetten én bellen

Heeft jouw kind een mobiel abonnement met een beperkt aantal belminuten? Dan is het verstandig om niet alleen een dataplafond in te stellen, maar ook een belplafond. Als een kind niet meer kan internetten, zoals appen naar vriendjes en vriendinnetjes, dan is het vrij makkelijk om dan maar te gaan bellen. Zit hier geen beperking op, maar zijn er wel maar een beperkt aantal belminuten per maand beschikbaar? Dan gaat je kind gemakkelijk buiten de bundel bellen en ook dit is erg duur. Het is dus verstandig om bij het kiezen van een nieuw abonnement voor je kind te letten op de optie tot het instellen van een bel- en dataplafond.

Welke providers bieden het instellen van een dataplafond?

Gelukkig zijn er aardig wat providers die de mogelijkheid bieden om een dataplafond in te stellen. Voor het gratis instellen van een bel- en dataplafond kun je terecht bij Hollandse Nieuwe en bij Ben kun je gratis een dataplafond instellen. Bij Youfone en Simpel kost dit 50 cent per maand. Dan is er ook nog een verschil in wat er gebeurt als de databundel op is en de grens wordt overschreden. KPN, Budget Mobiel, Vodafone en T-Mobile vertragen de internetsnelheid. Dit betekent dat er nog wel gebruik kan worden gemaakt van internet, maar het is allemaal supertraag en daardoor eigenlijk niet leuk voor het kind. Tele2 zorgt ervoor dat er echt helemaal geen internet meer gebruikt kan worden als de data op is.

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden

Je kunt je kind natuurlijk ook een prepaid smartphone geven, waarbij er gewoon moet worden opgewaardeerd. Voor de meeste ouders (en kinderen) is dit niet wenselijk, maar een optie is het wel. Zeker met mobiel internetten ben je vaak snel door het tegoed heen en dat is een belangrijk nadeel van prepaid. Een andere optie is natuurlijk om je kind een abonnement te geven zonder beperkingen, dus onbeperkt internetten en onbeperkt bellen. Het voordeel hiervan is dat je de garantie hebt dat je kind nooit buiten de bundel kan gaan. Nadeel kan zijn dat je wel wat meer betaalt per maand.

Ga voor de beste optie voor jou én je kind

Natuurlijk wil je dat jouw kind gewoon plezier kan beleven aan de smartphone met abonnement én er ook gebruik van kan maken wanneer het echt nodig is. Aan de andere kant wil jij niet met hoge kosten komen te zitten door het mobiele gebruik van je kind. Het team van WVE kan je eenvoudig en snel helpen om de beste deal voor jou én je kind te vinden. Neem contact met ons op!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?