Salderingsregeling uitgesteld tot 2025; koop nu zonnepanelen! - wve

Salderingsregeling uitgesteld tot 2025; koop nu zonnepanelen!

Mensen die interesse hebben in zonnepanelen kunnen het best nu de stap zetten. Waarom? Omdat de salderingsregeling is uitgesteld. We hebben het dan over het afbouwen van de salderingsregeling. Dit zou al in 2023 starten, maar is nu uitgesteld naar het jaar 2025. Dit betekent dat je nu tot 2025 het teveel aan opgewekte stroom terug kunt leveren tegen markttarief, wat heel interessant is. Natuurlijk vertellen wij je hier graag meer over.

Wat is salderen eigenlijk precies?

Wanneer je zonnepanelen hebt, dan wordt de stroom die je met de zonnepanelen opwekt met de stroom verrekend die je daadwerkelijk verbruikt. Wek je met je zonnepaneleninstallatie meer stroom op dan je verbruikt? Dan is er de mogelijkheid om deze extra opgewekte stroom aan het net terug te leveren. Je energieleverancier betaalt je hier een vergoeding voor. We spreken van salderen wanneer verbruikte energie wordt weggestreept tegenover de stroom die terug wordt geleverd. Dit verandert nu dus niet tot het jaar 2025.

Het afbouwen van de salderingsregeling

Op dit moment hebben we een 100 procent salderingsregeling. Deze zou per 2023 worden afgebouwd, maar zal nu pas vanaf 2025 afgebouwd gaan worden. Dit afbouwen betekent dat je steeds iets minder tegen elkaar weg mag gaan strepen. Tot en met 2024 is dit dus nog 100 procent, waarna het percentage op 64 procent komt te staan in 2025 en 2026. Vervolgens gaat het percentage jaarlijks dalen. Hierbij wordt nu uitgegaan van 55 procent in 2027, 46 procent in 2028, 37 procent in 2029 en 28 procent in 2030. In 2031 zal de salderingsregeling uiteindelijk worden teruggebracht naar 0 procent.

Houdt het voordeel van zonnepanelen dan op?

Nee, het voordeel van zonnepanelen houdt zeker niet op wanneer de salderingsregeling afgebouwd wordt en uiteindelijk op 0 procent komt te staan. Uiteindelijk blijf je altijd je eigen energie opwekken. Kun je het teveel aan opgewekte energie straks niet meer terug leveren tegen markttarief, dan kun je dit teveel wel in een thuisbatterij voor je zonnepanelen opslaan. Je kunt dit overschot gebruiken op een moment waarop je zelf minder energie opwekt, bijvoorbeeld als het een tijd bewolkt is. Als de batterij vol is, en er is nog altijd een overschot, dan wordt deze hoeveelheid wel aan het net terug geleverd. Uiteindelijk is nú het moment om zonnepanelen aan te schaffen als je ze nog niet hebt. Je verdient ze extra snel terug en je kunt nog een tijd gebruik maken van de salderingsregeling.

Laat je adviseren over zonnepanelen

Zeker nu de energieprijzen zo hoog liggen is het een goed idee om te investeren in zonnepanelen. Je hebt ze nu sneller terugverdiend dan ooit! Ben jij benieuwd naar de beste zonnepanelen deal voor jou? Neem dan contact op met WVE, laat je adviseren en profiteer maximaal van jouw investering in zonnepanelen!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?