Schermtijd apps voor de telefoon van je kinderen - wve

Schermtijd apps voor de telefoon van je kinderen

Schermtijd apps zijn ideaal om te installeren op de telefoon van je kinderen. Als ouder wil je natuurlijk zeker zijn dat je kinderen niet de hele dag op een schermpje zitten te kijken en daarbij je hele databundel zit te verbruiken. Kinderen mogen misschien best af en toe even een spelletje spelen op de telefoon of een appje sturen, maar daarnaast moeten zij voor een goede gezondheid en ontwikkeling natuurlijk ook voldoende bewegen, sporten en sociaal zijn met leeftijdsgenootjes.

Wil je controle hebben over de schermtijd van je kinderen? Dan zijn hier uitstekende schermtijd apps voor! In dit blog delen we een aantal tips. Ben je op zoek naar een goed abonnement voor je zoon of dochter? Laat dan je gegevens achter en wij gaan voor je op zoek naar de beste deal.

Limieten instellen met een schermtijd app

Er zijn verschillende soorten schermtijd apps die je kunt installeren op de telefoon van je kinderen. Zo zijn er apps die eigenlijk vooral inzicht geven in de tijd en / of het aantal keren waarop er op het telefoonscherm gekeken wordt, maar er zijn ook schermtijd apps die het toestaan om limieten in te stellen. Wil je zeker zijn dat jouw kinderen niet te vaak en te veel op een schermpje turen? Dan kun je eenvoudig een limiet instellen.

Kinderen tussen de 10 en 15 jaar zitten gemiddeld 120 minuten op social media.

Inzicht in de dagelijkse schermtijd

Veel modellen Android toestellen hebben standaard al de app Digitaal Welzijn. Dit geldt zeker voor de wat nieuwere modellen. Deze app kun je eenvoudig instellen, waarna je inzicht krijgt in het aantal uren per dag aan schermtijd. Je krijgt een handig overzicht met informatie over hoe vaak de telefoon ontgrendeld wordt, welke apps het vaakst worden gebruikt en hoeveel notificaties er dagelijks worden ontvangen. Vervolgens is het mogelijk om een Bedtijdstand in te schakelen en om per app een limiet aan schermtijd in te stellen.

Apptimers instellen is ideaal voor kinderen

Ouders hebben vaak niet voldoende inzicht in hoe vaak een kind nu werkelijk op dat schermpje zit te kijken. Even een appje sturen, even een spelletje spelen of een foto op Instagram posten. Het is allemaal ‘even’, maar als we de tijd bij elkaar optellen, dan komt daar een behoorlijke som uit. Ouders schrikken dan ook vaak van de totale schermtijd van hun kinderen en willen hier iets aan doen.

Een kind vertellen dat het niet meer op het scherm mag kijken voor de rest van de dag is geen optie. Dat is veel te lastig voor kinderen. Een melding van een binnenkomend appje en het kind kan de verleiding niet langer weerstaan. Daarom kun je via Digitaal Welzijn zogenaamde apptimers instellen. Is de ingestelde limiet bereikt? Dan sluit de app zich automatisch af.

Voorkom hoge kosten door verbruik buiten de bundel

Een belangrijk nadeel van kinderen die de telefoon erg veel gebruiken is ook wel dat zij vaak buiten de bundel gaan, en dit kost geld. Voor je het weet heb je een dure rekening in je mailbox en daar word je niet gelukkig van. Wil jij de beste deal voor een smartphone-abonnement? Dan kun je via onze website eenvoudig een vergelijking aanvragen en er binnen enkele dagen van profiteren. Vergeet niet om de apptimers in te stellen. Zo kun je hoge kosten voorkomen.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?