Steeds meer consumenten kiezen voor glasvezel! - wve

Steeds meer consumenten kiezen voor glasvezel!

Glasvezel zorgt zonder twijfel voor het meest stabiele en meest snelle internet. Wil je zeker zijn van een optimale verbinding, dan kies je voor glasvezel. Hier ben je dan zeker niet de enige in, want steeds meer consumenten kiezen voor glasvezel.

Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de voordelen van glasvezel, maar ook met de toename van internetgebruik binnen de huishoudens. We gebruiken veel meer data dan voorheen. Als je dan geen goede internetverbinding hebt, dan kan dit behoorlijk gaat storen.

Sterke groei in glasvezelabonnementen

We zien al langere tijd dat het aantal glasvezelabonnementen stijgt. In het eerste kwartaal van 2021 werd vastgesteld dat ongeveer 25 procent van de Nederlanders een glasvezelabonnement had. In ditzelfde kwartaal werden er maar liefst 120.000 nieuwe glasvezelaansluitingen gerealiseerd. In het kwartaal een jaar eerder waren dit er ongeveer 40.000. KPN is de aanbieder die toch wel het meest actief is op het gebied van glasvezel. Deze aanbieder liet recentelijk weten dat 3 miljoen Nederlandse huishoudens bij KPN een glasvezelaansluiting hebben. KPN geeft ook aan dit aantal te willen verdubbelen in de komende jaren. In 2026 zouden er nog eens 3 miljoen woningen op het glasvezelnetwerk moeten worden aangesloten.

Het marktaandeel van DSL neemt sterk af

DSL is lange tijd heel populair geweest, maar kan het echt niet winnen van glasvezel. We zien dat het marktaandeel van DSL sterk afneemt, veel sterker dan dat van andere verbindingen. Op dit moment bedraagt dit marktaandeel al geen 30 procent meer. In het eerste kwartaal van 2021 stapten dan ook 74.000 huishoudens over van DSL op glasvezelinternet. Het grootste gebruik vindt op dit moment nog steeds plaats via de kabel, maar er gaan wel steeds meer klanten verloren door een overstap op glasvezelinternet.

Nóg grotere toename van glasvezel verwacht

De verwachting is dat het aantal glasvezelaansluitingen ook de komende periode nog sterk zal toenemen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat glasvezel op dit moment nog niet overal in Nederland aanwezig is. In de praktijk betekent dit natuurlijk dat niet iedereen gebruik kan maken van glasvezelinternet, terwijl men dat over het algemeen wel graag zou willen. Als de mogelijkheid er dan komt, dan zullen naar verwachting veel mensen overstappen op glasvezel. De tevredenheid over glasvezelinternet ligt dan ook hoog, zeker onder de thuiswerkers, die een hoge mate van snelheid en stabiliteit ervaren.

Overstappen op glasvezelinternet

Wil jij ook gebruik gaan maken van een glasvezelverbinding? Dan is het natuurlijk eerst belangrijk om te checken of dit op jouw adres al mogelijk is. Dit controleer je eenvoudig aan de hand van je postcode. Is het mogelijk, dan kun je bij ons natuurlijk aanbieders vergelijken om de beste glasvezel deal te pakken te krijgen. Vergelijk direct online en profiteer van je voordeel! Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?