Stroomverbruik van een wasdroger + bespaartips! - wve

Stroomverbruik van een wasdroger + bespaartips!

Het is voor de energierekening natuurlijk altijd beter om de was aan een wasrek te hangen in plaats van in de droger te stoppen. Toch, dat is niet altijd mogelijk. Het is dan goed om je bewust te zijn van het stroomverbruik van de wasdroger én van de manieren waarop je het stroomverbruik van de wasdroger kunt verlagen. WVE deelt graag een aantal slimme tips met je.

Hoe ligt het stroomverbruik van de wasdroger?

Hoeveel stroom de wasdroger precies verbruikt is van een aantal zaken afhankelijk. In de meeste gevallen geldt dat de droger meer stroom verbruikt naar mate deze ouder is. De nieuwere modellen zijn vaak energiezuiniger. Daarnaast laat het energielabel ook zien hoe energiezuinig een wasdroger is, dus je kunt je keuze hierop baseren wanneer je een nieuwe droger moet of wilt kopen. Energielabel A+++ is het meest zuinige label.

Heb je een wasdroger met dit energielabel, dan moet je rekenen op een bedrag tussen de 50 en 70 cent per droogbeurt. Wanneer je de wasdroger tweemaal per week gebruikt, dan komt dit neer op een gemiddeld bedrag van 60 tot 65 euro per jaar. Dit bedrag wordt dus hoger naar mate de wasdroger ouder is en / of een slechter energielabel heeft.

Tips om het stroomverbruik van de wasdroger te verlagen

De kosten van het gebruik van de wasdroger per droogbeurt lijken vrij laag, maar wanneer je dit over een heel jaar gaat rekenen ontstaat er toch een aardig bedrag. Elke besparing is mooi meegenomen. Daarom geven wij je graag nog een aantal tips om het stroomverbruik van de wasdroger te verlagen. 🧺

1. Eerst goed centrifugeren in de wasmachine

Centrifugeren in de wasmachine is voordeliger dan langer drogen in de wasdroger. Het is dus verstandig om de was in de wasmachine eerst goed te centrifugeren, zodat het al droger is voordat het in de droogtrommel gaat. Zo hoeft de wasdroger minder lang aan om alles goed droog te krijgen.

2. Controleer je daltarief

Niet iedereen maakt gebruik van piek- en daltarief. Dit is afhankelijk van de meter. Daarnaast is het zo dat het daltarief niet voor iedereen op dezelfde tijd in gaat. Dit kan om 21.00 uur zijn, maar ook pas om 23.00 uur. Controleer of je gebruik kunt maken van daltarief en, zo ja, in welk tijdvak dit precies is. Zet de droger in dat tijdvak aan om te besparen op de energiekosten.

3. Onderhoud je wasdroger goed

De wasdroger verzamelt vaak nog veel pluisjes, huisdierenharen en andere vuiltjes. Dit blijft vanuit de wasmachine aan de kleding kleven, maar laat los in de droogtrommel. Je ziet dit ook aan het filter. Het is goed om het filter na elke droogbeurt schoon te maken en daarnaast ook je wasdroger goed te onderhouden en met regelmaat te reinigen. Zo zorg je ervoor dat de wasdroger optimaal blijft werken, waardoor deze minder stroom verbruikt.

4. Meerdere wasjes in één droogbeurt

Het is vaak mogelijk om meerdere wasjes uit de wasmachine in één keer in de wasdroger te doen. Doe de droger goed vol, maar houdt wel voldoende ruimte over zodat de was goed rond kan draaien en ‘lucht’ krijgt. Heb je veel verschillende soorten stoffen? Probeer dan slimme combinaties te maken. Lichte stoffen, zoals overhemden, drogen veel sneller dan dikke stoffen, zoals spijkerstof. Als je een spijkerbroek in de droger stopt met 10 overhemden, dan duurt het dus veel langer voor de overhemden droog zijn dan wanneer je enkel de overhemden in de droger stopt.

5. Schud alle kleding goed uit voor je het in de droger doet

Kleding droogt sneller als het lekker ‘losjes’ in de wasdroger kan bewegen. Vaak komen kledingstukken in elkaar gewrongen uit de wasmachine. Hierdoor drogen zij ook minder snel, omdat zij eerst nog moeten ontvouwen in de droger. Door alles even goed los te schudden, of uit te kloppen, voordat het in de droger gaat, wordt de droogtijd korter en dat bespaart.

Begin ook met besparen op de energierekening!

We willen natuurlijk allemaal besparen op de energierekening. Dit kan op meerdere manieren. Op de eerste plaats is het altijd goed om je bewust te zijn van je energieverbruik en te zoeken naar mogelijkheden om dit verder te beperken. Hiervoor geeft WVE je met regelmaat goede bespaartips. Daarnaast kan het financieel zeker ook een verstandige keuze zijn om van energieleverancier te wisselen. Wij gaan graag voor jou op zoek naar de beste energie deal. Wil je hier meer over weten? Onze adviseurs informeren en adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?