Thuiswerken en de energierekening; wie betaalt die? - wve

Thuiswerken en de energierekening; wie betaalt die?

In twee jaar tijd is thuiswerken voor velen de norm geworden. Nu we ineens te maken krijgen met veel hoge kosten, zoals hoge benzineprijzen en energietarieven, ontstaat de vraag wie verantwoordelijk is voor het betalen van deze kosten. Natuurlijk, als je thuiswerkt, bespaar je op benzinekosten wanneer je onder normale omstandigheden met de eigen auto naar het werk zou reizen. Toch zorgt het thuiswerken anderzijds voor hogere energiekosten. Wie moet deze kosten eigenlijk betalen?

De energierekening wordt door thuiswerkers betaald

Ben jij thuiswerker en hoop je dat je de energierekening op het bureau van je werkgever kunt droppen? Helaas kan dit niet. Je werkt in jouw woning en de energie wordt verbruikt in jouw woning. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor het betalen van de energierekening, ook als deze hoger uitvalt omdat je nu thuis werkt in plaats van op kantoor.

Wanneer je thuis werkt, dan verbruik je meer energie. Denk maar aan het thuisgebruik van de computer, maar ook aan het extra gebruik van de koffiemachine en/of de waterkoker, de verwarming, de radio of de verlichting. De kosten kunnen hoog oplopen als je thuis werkt. Gelukkig kun je wel dingen doen om te besparen. Wij geven je graag 3 tips.

1. Alleen verwarmen in je thuiskantoor

Heb je een thuiskantoor? Dan hoef je alleen deze ruimte te verwarmen als je aan het werk bent. Werk je in de keuken? Verwarm dan alleen de keuken. Sluit de tussendeuren om te voorkomen dat de warmte naar ruimtes in huis trekt waar niemand aanwezig is. Op deze manier kun je goed besparen op de verwarmingskosten.

2. Beweeg met regelmaat

Als je aan op computer werkt, dan zit je voor het grootste gedeelte van de tijd stil. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding in je nek, schouders, armen, polsen en vingers afneemt. Het resultaat is dat je het koud krijgt. Voorkom dit door extra kleding aan te trekken en regelmatig te bewegen. Zo bespaar je ook op de stookkosten.

3. Ga bewust met apparatuur om

Probeer te voorkomen dat je meer apparatuur gebruikt dan gewoonlijk. Drink je koffie of thee? Gebruik dan een thermoskan om in één keer voldoende koffie of thee te maken voor de hele dag. Zo hoef je niet steeds de waterkoker opnieuw aan te zetten. Verwijder de stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact. Dit levert een goede besparing op. Wees je ook bewust van de energie die door bepaalde apparaten wordt gebruikt. Hoe beter je inzicht hebt in het verbruik, hoe makkelijker het wordt om te besparen.

Kies je energieleverancier bewust

Moet je overstappen van energieleverancier? Dan is het heel belangrijk om deze keuze bewust te maken. Bij alle energieleveranciers ben je tegenwoordig duurder uit dan een jaar geleden, maar dit betekent zeker niet dat je niet kunt besparen door bewust te kiezen. De ene energieleverancier hanteert aanzienlijk hogere tarieven dan de andere. Wil jij profiteren van de beste deal? Dan kun je eenvoudig en snel vergelijken via WVE. Start direct op onze website en profiteer van optimaal voordeel.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?