TV kijken via mobiel neemt toe - wve

TV kijken via mobiel neemt toe

Voor televisie kijken heb je allang geen echte televisie meer nodig. Vreemd eigenlijk, maar wel waar! Het blijkt dat steeds meer mensen televisie kijken via de smartphone. De belangrijkste reden hiervoor is wel de besparing. Als je geen gebruik maakt van een televisieaansluiting, dan ben je hier ook geen geld aan kwijt.

Een smartphone met data heb je over het algemeen al, dus als je die data kunt gebruiken om televisie te kijken, dan bespaar je het maandelijkse bedrag dat je voor een televisieaansluiting zou betalen. Aantrekkelijk! Wel is het belangrijk om je mogelijkheden goed te vergelijken.

We kijken steeds vaker tv via een smartphone

Waarom zou je op een vast tijdstip met je snufferd voor de televisie moeten zitten voor je favoriete programma, als je het programma later ook middels terugkijken op je smartphone kunt zien? Waarom zou je langer betalen voor filmzenders als je ook gewoon via je smartphone de beste films kunt kijken via één van de populaire streamingdiensten, zoals Videoland en Netflix? Precies!

Tegenwoordig heb je eigenlijk niets méér nodig dan enkel een goede internetverbinding om gewoon alles te kunnen kijken wat je wilt zien, wanneer het jou uitkomt. Steeds meer mensen kiezen voor een abonnement zonder televisie, eenvoudigweg omdat het voordeliger is om via internet televisie te kijken.

Meer dan 30% van mensen kijkt wel eens TV via zijn smartphone

Steeds meer aandacht voor YouTube

Een avondje bankhangen en televisieprogramma’s kijken, op de ‘ouderwetse’ manier, is er voor velen al niet meer bij. De televisiegids heeft plaatsgemaakt voor de zoekbalk van YouTube. Mensen hebben een natuurlijke behoefte aan informatie. We willen alles weten én we willen leren. Dit deden we voorheen via de televisie, maar tegenwoordig maken we hiervoor eerder gebruik van YouTube.

De informatie is sneller en makkelijker, maar wordt volgens velen ook op een leukere manier gebracht. De entertainmentwaarde van YouTube ligt inmiddels dus hoger dan die van de standaard televisieprogramma’s. Het is sneller, en dat is precies wat we in deze tijd vooral belangrijk vinden. Hier komt nog bij dat het aantal reclames op televisie steeds groter wordt. Een reclameblok van 10 minuten is niet vreemd meer, en daar irriteren we ons aan. Kijk je online-televisie, bijvoorbeeld YouTube, dan duren de reclameblokken een stuk korter.

Online-televisie kijken heeft de toekomst

We durven wel te zeggen dat online-televisie kijken echt de toekomst heeft. We zien dat steeds meer mensen internet gebruiken om televisie te kijken, en het aantal groeit gestaag door. Het enige dat je nodig hebt om online-televisie te kunnen kijken, is een snelle en stabiele internetverbinding. Heb jij wel voldoende data in je bundel om ongestoord online televisie te kunnen kijken? Misschien is het de moeite waard om over te stappen. Vergelijk dan via WVE en je bent zeker van de beste deal voor voldoende data!

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?