Vaste telefonie daalt, mobiele telefonie stijgt! - wve

Vaste telefonie daalt, mobiele telefonie stijgt!

Heb jij nog een vaste telefoon in huis? Dan behoor je tot een groep die steeds kleiner wordt. Maar liefst 48 procent van de Nederlanders is van mening dat de vaste telefoon nu echt wel een beetje aan het ‘uitsterven’ is. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat we steeds meer gebruikmaken van de smartphone. Iets meer dan een derde van alle Nederlanders hecht helemaal geen waarde (meer) aan een vaste telefoonverbinding. Op dit moment heeft nog 69 procent van de Nederlandse huishoudens een alles-in-1 pakket, waarin ook een vaste telefoonlijn zit. De resultaten zijn afkomstig van een onderzoek waaraan 1.000 personen meededen.

Gaat vaste telefonie echt verdwijnen?

We zien dat vaste telefonie aan het dalen is, terwijl het aantal personen met een smartphone juist stijgt. De grote vraag is dan ook of vaste telefonie uiteindelijk echt helemaal gaat verdwijnen. Van de jongste groep ondervraagde personen, van 18 tot 34 jaar, denkt 61 procent dat dit inderdaad het geval is. De opvolgende groep, 35 tot 49 jaar, laat hier een percentage van 44 procent zien. Van de personen in de leeftijd van 50 tot en met 64 jaar denkt precies de helft dat vaste telefonie gaat verdwijnen. Het percentage is 41 procent binnen de leeftijdsgroep van 65-plussers.

Vinden we vaste telefonie nog wel belangrijk?

Een aanzienlijke groep denkt dus dat vaste telefonie gaat verdwijnen. Niet nu, maar over een aantal jaren. Toch zien we ook dat een aardige groep nog steeds waarde hecht aan vaste telefonie. Maar liefst 59 procent van de 65-plussers vindt het belangrijk om een vaste lijn te hebben. Van de jongste groep deelnemers is dit slechts een kwart. We zien ook dat er een verschil bestaat tussen mensen die werken en mensen die niet werken. Van de werkende personen hecht 32 procent nog waarde aan vaste telefonie, terwijl het om 44 procent gaat onder de groep mensen die niet werken.

Minder aanvragen voor telecompakketten mét vaste lijn

Op dit moment heeft 69 procent van de Nederlandse huishoudens nog een vaste telefoonlijn. De verwachting is wel dat dit percentage relatief snel gaat dalen. Deze verwachting komt voort uit de cijfers van nieuwe aanvragen voor telecompakketten. Als mensen een overstap overwegen, dan bekijken ze de mogelijke pakketten van een nieuwe provider. Vaak is dit een moment waarop mensen ook na gaan wat zij eigenlijk nodig hebben. Steeds meer mensen komen tot de conclusie dat zij geen vaste lijn meer nodig hebben. Zeker de jongere huishoudens sluiten vaker een nieuw telecompakket af zonder vaste telefoon.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Het is altijd goed om regelmatig even te vergelijken om te ontdekken of je kunt besparen op je internet, televisie én telefonie. Wil jij dan nog wel een alles-in-1 pakket afsluiten, of neem je liever een pakket met enkel televisie en internet? WVE denkt graag met je mee en biedt je natuurlijk de mogelijkheid om te vergelijken voor het vinden van de beste deal. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?