Verhuizen? Vergeet deze 4 contracten niet aan te passen! - wve

Verhuizen? Vergeet deze 4 contracten niet aan te passen!

Als je gaat verhuizen, dan moet je veel regelen. Het is belangrijk om de nodige contracten over te zetten en aan te passen aan je nieuwe woning. Ga je bijvoorbeeld groter wonen? Dan is het vaak belangrijk dat je energiecontract wordt aangepast. De kans is immers aanwezig dat je meer energie gaat verbruiken, bijvoorbeeld omdat je meer ruimten of grotere ruimten moet verwarmen. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Welke contracten moet je op tijd aanpassen als je gaat verhuizen? Wij geven je inzicht in de belangrijkste 4 overeenkomsten.

1. Je internet of alles-in-1 contract

We kunnen eigenlijk niet meer zonder internet. Het is daarom heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijdig een nieuw internetcontract afsluit voor op je nieuwe adres. Je wilt niet al in je nieuwe woning wonen en vervolgens nog drie weken moeten wachten op wifi. Dit is niet alleen vervelend, maar het kan ook problemen opleveren, bijvoorbeeld als je thuis werkt met internet. Heb je een alles-in-1 pakket, met internet, televisie en telefoon? Dan geldt natuurlijk hetzelfde. Houd er rekening mee dat het gemiddeld twee tot vier weken duurt voordat je nieuwe aansluiting gerealiseerd is. Check of je kunt besparen door over te stappen en regel je aansluiting ruim voor je verhuisdatum.

2. Waterlevering

Je hoeft niet in overleg te gaan over een contract over de waterlevering en je hoeft ook niet te vergelijken, maar je hebt natuurlijk wel waterlevering nodig. Het is heel vervelend als het water in je nieuwe woning is afgesloten en je het toilet niet door kunt spoelen, bijvoorbeeld. Vaak blijft het water wel actief, maar dit geldt niet altijd. Neem dus contact op met de waterleverancier en meld je aan voor waterlevering.

3. Je opstal- en inboedelverzekering

Deze wordt vaak vergeten, maar is echt wel heel belangrijk. Je weet nooit wanneer er iets gebeurt waardoor je een beroep moet doen op je opstal- en inboedelverzekering. Dit kan bijvoorbeeld al tijdens je verhuizing zijn of binnen een paar dagen nadat je in je nieuwe woning bent getrokken. Zorg ervoor dat je opstal- en inboedelverzekering over wordt gezet op je nieuwe adres, of sluit een nieuwe verzekering af als je kunt besparen door over te stappen. In alle gevallen is het belangrijk dat je opstal- en inboedelverzekering gewoon goed geregeld is voor je nieuwe adres.

4. Je energiecontract voor gas en stroom

Natuurlijk kun je niet zonder stroom. Verhuis je naar een niet-gasvrij huis? Dan kun je ook niet zonder gas. Het is daarom belangrijk om je energiecontract goed te regelen. Je kunt je verhuizing doorgeven aan je eigen energieleverancier, maar het kan verstandig zijn om eerst te vergelijken om te zien of je op je nieuwe adres niet goedkoper uit bent bij een andere partij.

Check direct of je kunt besparen!

Als je toch je contracten aan het nalopen en overzetten bent, dan is dat eigenlijk direct een mooi moment om te kijken of je kunt besparen. Het leven is tegenwoordig al duur genoeg en elke bespaarde euro is er één. Ben jij benieuwd hoeveel jij kunt besparen, bijvoorbeeld op je energiecontract of je alles-in-1 contract met internet? WVE bekijkt graag wat voor jou de beste deals zijn. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan direct contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?