Voordelen en nadelen van een zakelijk internetabonnement - wve

Voordelen en nadelen van een zakelijk internetabonnement

Bedrijven zijn er natuurlijk in alle vormen en omvangen. Er zijn bedrijven met maar een handjevol werknemers in dienst en er zijn bedrijven met honderden of wel duizenden werknemers in dienst. Dan zijn er natuurlijk ook nog de eenmanszaken. Zeker voor de kleinere bedrijven geldt dat er vaak twijfel bestaat over het al dan niet afsluiten van een zakelijk internetabonnement.

Als er op een enkele locatie gewerkt wordt, extern of thuis, is het dan wel nuttig om een zakelijk internetabonnement te gebruiken? Daar vertellen wij je graag meer over.

Een particulier of zakelijk internetabonnement

Internet is internet. Daar kunnen we natuurlijk kort over zijn. Als je een particulier abonnement afsluit voor je internet, dan kun je gewoon gebruik maken van internet zoals jij dat wilt of nodig hebt. Ditzelfde geldt voor zakelijke internetabonnementen. In de basis hebben we het dan ook over hetzelfde. Je kunt dit vergelijken met stroom. Of je nu grijze of groene stroom afneemt, de stroom zelf blijft hetzelfde. Het werkt. Toch zijn er wel belangrijke verschillen, in dit geval natuurlijk met name op het milieu. Als je een nieuwe internetaansluiting wilt, dan kun je dus kiezen uit een particulier of zakelijk internetabonnement. Wij geven je graag inzicht in de voor- en nadelen van het afsluiten van een zakelijk internetabonnement.

 

Voordelen van een zakelijk internetabonnement

Wanneer je een zakelijk internetabonnement voor je bedrijf afsluit, dan kun je bij de meeste providers rekenen op 24/7 support. Is er sprake van een probleem of een storing? Dan ben je dus verzekerd van snelle ondersteuning. In de meeste gevallen krijg je standaard extra bescherming tegen cybercriminaliteit middels een firewall als je een zakelijk internetabonnement hebt. Met een zakelijk contract heb je een hogere uptime garantie en de facturen zijn voorzien van alle belangrijke zakelijke gegevens voor in je administratie.

Meerdere apparaten blijven met elkaar verbonden middels vaste IP-adressen, je krijgt mobiel internet als back-up voor je vaste internet en je kunt met een zakelijk internetabonnement bellen via VoIP. Zeker voor grotere bedrijven zijn dit zeker interessante voordelen.

Nadelen van een zakelijk internetabonnement

Het afsluiten van een zakelijk internetabonnement brengt dus zeker voordelen met zich mee, maar er zijn ook wel wat nadelen waar je mogelijk even bij stil wilt staan. Zo is het belangrijk om te weten dat een zakelijk internetabonnement met glasvezel niet altijd mogelijk is. Dit is afhankelijk van waar jouw bedrijf zich bevindt. Daarnaast gelden contracten voor zakelijke internetabonnementen vaak voor langere tijd, waardoor je minder snel en minder gemakkelijk kunt overstappen. Je profiteert met een zakelijk internetabonnement van betere en uitgebreidere services, wat betekent dat de prijs van het internetabonnement ook een stuk hoger ligt. Financieel is het dus minder voordelig.

Wat is de beste optie voor jou?

Het kan lastig zijn om nu goed te bepalen of het verstandig is om een zakelijk internetabonnement af te sluiten of niet. WVE helpt je graag bij het maken van deze keuze. Wij bekijken waar je behoeften liggen en wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn. Op die manier helpen wij je altijd aan de beste deal. Ben je benieuwd of wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?