Aantal woninginbraken hoger in zomerperiode - wve

Aantal woninginbraken hoger in zomerperiode

De zomerperiode is favoriet onder personen die met verkeerde bedoelingen de straat op gaat. Dit blijkt al jaren uit de statistieken met betrekking tot woninginbraken. Kijken we naar de cijfers van 2021, dan zien we dat er in juli en augustus maar liefst 32 procent meer woninginbraken plaatsvonden dan in de twee maanden daarvoor. Dat is een flinke stijging en deze stijging komt elk jaar weer terug.

Het is dan ook belangrijk dat je de nodige maatregelen neemt om je woning en je eigendommen te beschermen tegen inbraak en diefstal. Het team van Wij Vergelijken Energie kan jouw woning voorzien van allerlei beveiligingsopties! Wij geven je graag 6 tips om de risico’s op het gebied van woninginbraak te verkleinen.

1. Vraag buren om toezicht te houden

Ga je op vakantie en blijft jouw woning in die periode onbewoond? Dan is het goed om de buren in te lichten dat je op vakantie gaat. Zij kunnen dan voor jou een extra oogje in het zeil houden. Zien zij iets verdachts, dan kan direct de politie worden ingeschakeld. Het is ook goed om gebruik te maken van een buurt-WhatsApp wanneer deze aanwezig is.

2. Zorg voor voldoende verlichting in de tuin

Een donkere tuin is veel aantrekkelijker voor mensen met verkeerde bedoelingen dan een verlichte tuin. Het is immers de bedoeling dat een inbraak ongemerkt gepleegd kan worden. Zorg ervoor dat je tuin goed verlicht is, bijvoorbeeld door middel van buitenverlichting op een tijdschakelaar. Goed verlichte tuinen worden minder snel betreden door inbrekers dan tuinen die veel duisternis en schaduwplekken hebben.

3. Gebruik een tijdschakelaar voor verlichting binnen

Ook voor de verlichting binnen is het een goed idee om een tijdschakelaar te gebruiken. Als de woning in de avond goed verlicht is, dan wekt dit het idee dat er iemand thuis is. Dat betekent dat het direct veel minder aantrekkelijk is voor een inbreker om een poging te wagen.

4. Maak gebruik van een slimme deurbel

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met de slimme deurbel. Is er iemand bij de voordeur aanwezig, dan kun je op je smartphone zien wie het is en wat de persoon in kwestie komt doen. Je kunt ook via je telefoon spreken tegen deze persoon. Zie jij dat iemand probeert in te breken? Dan is het voldoende om te zeggen dat iemand op beeld staat om iemand af te schrikken.

5. Plaats geen vakantiekiekjes op social media

Je plaatst een foto van een prachtig strand in het buitenland, misschien een lekker cocktailtje in je hand, met de mededeling dat het hier ‘o zo lekker’ is. Onbedoeld vertel je dat je niet thuis bent en voor mensen met verkeerde bedoelingen is dit een uitnodiging. Plaats geen vakantiefoto’s op social media als je nog op vakantie bent. Doe dit liever na thuiskomst, met de mededeling dat je weer thuis bent van vakantie. Natuurlijk is het ook niet verstandig om je vakantie aan te kondigen op social media.

6. Zorg voor een optimale woningbeveiliging

Tot slot is het natuurlijk altijd goed om te zorgen voor een goede woningbeveiliging, bijvoorbeeld met sensorcamera’s. Een goed beveiligingssysteem houdt je woning en eigendommen veilig. WVE vertelt je graag meer over de diverse soorten woningbeveiliging en adviseert je op basis van jouw behoeften.

Wij helpen je graag om de beste deal voor jou te vinden. Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?