In zomer slaan inbrekers meer toe - wve

In zomer slaan inbrekers meer toe

Er wordt vaak gedacht dat het vooral in de winter is dat het aantal inbraken toeneemt, omdat het dan vroeg donker is en inbrekers makkelijker buiten het zicht kunnen blijven. Toch is dit niet helemaal juist. In de zomer slaan inbrekers meer toe, omdat meer mensen van huis zijn. Mensen gaan hele dagen weg, zoals naar het strand, of gaan lekker op vakantie voor een week of twee. Huizen blijven onbeheerd achter en dat is waar inbrekers kansen zien. Het is daarom extra belangrijk om te zorgen voor een goede woningbeveiliging.

Minder inbraken in Nederland

We zien wel dat het aantal inbraken in ons land in de laatste jaren aan het afnemen is. In 2016 vonden er bijvoorbeeld nog 55.498 inbraken plaats en in 2021 waren dit er nog 23.511. Het CCV, ofwel het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, geeft aan dat de daling vooral wordt veroorzaakt door het feit dat steeds meer mensen goede aandacht besteden aan het voorkomen van inbraken. Door de toenemende aandacht voor preventie neemt het aantal inbraken af. Toch zijn ze zeker niet verdwenen. Dagelijks worden er nog altijd 65 woninginbraken gepleegd.

Goede woningbeveiliging levert meerdere voordelen op

Een heel belangrijk voordeel van een goede woningbeveiliging is natuurlijk wel dat je je woning, je huishouden en je eigendommen goed beschermd. Toch is dit zeker niet het enige voordeel. Veel verzekeraars bieden bijvoorbeeld korting op de premie van de inboedelverzekering als je zorgt voor goede woningbeveiliging. Diverse verzekeraars belonen mensen die hun woning goed beveiligen tegen inbraak. Uiteraard dient het dan wel te gaan om goedgekeurde woningbeveiliging. Zo levert een Politiekeurmerk Veilig Wonen bijvoorbeeld vaker een aantrekkelijke premiekorting op.

Meer dan alleen je woning goed beveiligen

Veel verzekeraars maken gebruik van categorieën waarin risico op inbraak bestaat. Mensen die veel waardevolle spullen in huis hebben, zoals laptops, muziekinstrumenten, antiek en kunst, vallen in een hogere risicoklasse dan mensen die relatief weinig waardevolle spullen in huis hebben. Verzekeraars bekijken de eigendommen en kunnen daar een label ‘attractief’ aan geven, ofwel aantrekkelijk voor inbrekers. Dit zijn waardevolle eigendommen die makkelijk kunnen worden meegenomen en makkelijk kunnen worden doorverkocht.

Heb je voor meer dan 150.000 euro aan ‘attractieve eigendommen’ in je woning? Dan stellen verzekeraars vaak hogere eisen en voldoet een goede woningbeveiliging niet. Het is dus eigenlijk altijd belangrijk dat beveiliging goed is afgestemd op de persoonlijke behoeften.

Bescherm je eigendommen tegen inbraak

Je wilt niet te maken krijgen met inbraak. Je hebt niet alleen te maken met schade en vermiste eigendommen, maar je verliest vaak ook eigendommen die veel emotionele waarde hebben. Hier komt nog bij dat veel mensen zich na een woninginbraak niet meer veilig voelen in hun eigen huis. Voorkom dit door je woning, je huishouden én je eigendommen optimaal te beschermen met het juiste beveiligingssysteem. WVE informeert en adviseert je graag, zodat jij kiest voor de beste deal. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?