Zonnepanelen advies is altijd maatwerk - wve

Zonnepanelen advies is altijd maatwerk

Wanneer je interesse hebt in zonnepanelen, dan wil je natuurlijk eerst meer weten over de kosten. Een zonnepanelensysteem brengt specifieke kosten met zich mee, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Toch kiezen veel mensen ervoor om online offertes aan te vragen bij diverse aanbieders. Vervolgens ontvangt met offertes die algemeen zijn en niet optimaal zijn ingesteld op de persoonlijke behoeften.

Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen, dan is het altijd belangrijk om te kiezen voor een persoonlijk advies. Het gaat namelijk in alle gevallen om maatwerk. Het team van Wij Vergelijken Energie maakt graag een offerte op maat voor je!

Waarom is advies aan huis aan te raden?

Een zonnepanelensysteem is maatwerk. Je hebt altijd meerdere mogelijkheden en het is belangrijk dat je zeker bent dat je maximaal rendement uit jouw systeem haalt. Wat voor de overbuurman de beste oplossing is, hoeft voor jou zeker niet ook de beste oplossing te zijn. Wanneer je kiest voor advies aan huis over de zonnepanelen, dan weet je zeker dat je optimaal inzicht krijgt in jouw mogelijkheden. Je krijgt minder snel te maken met bijkomende kosten, je kunt al je vragen direct stellen, de plaatsing kan direct worden overlegd en je weet gewoon precies waar je aan toe bent.

Kleiner risico op hogere bijkomende kosten

Je wilt weten wat een systeem met zonnepanelen kost. Logisch. Het is een investering die je het liefst zo snel mogelijk wilt terugverdienen. Je zit dan ook niet te wachten op hoge bijkomende kosten waar je geen rekening mee had gehouden. Komt er een adviseur naar jou toe? Dan kan deze adviseur de situatie goed inschatten en wordt er in de berekening van de offerte overal rekening mee gehouden.

Hierdoor wordt het risico op hoge bijkomende kosten een stuk lager. Zijn er obstakels? Dan wordt dit tijdens het adviesmoment aan huis al geconstateerd en meegenomen in de offerte. Dit is niet mogelijk als je de offerte zonder advies aan huis aanvraagt.

Offertes op basis van Google Maps

Als je meerdere offertes online aanvraagt voor je zonnepanelen, dan zal er in veel gevallen gebruik worden gemaakt van Google Maps voor het opstellen van de offerte. Via Google Maps wordt jouw woning bekeken. Aan de hand van die satellietbeelden wordt er een offerte opgesteld. Toch, Google Maps biedt niet altijd actuele beelden, waardoor de situatie veranderd kan zijn.

Je kunt bijvoorbeeld net een uitbouw hebben gerealiseerd die nog niet zichtbaar is op Google Maps. Daarnaast kan eenvoudigweg niet alles worden gezien op satellietbeelden. Een online offerte is daarom in geen geval een maatwerk offerte die echt met alle aanwezige factoren rekening kan houden.

Bestel je zonnepanelen niet zomaar online

Je kunt zonnepanelen tegenwoordig op meerdere manieren aanschaffen, waaronder natuurlijk online. Juist omdat een zonnepanelensysteem maatwerk is, is het niet aan te raden om zomaar online te bestellen. Je kunt met diverse nadelen te maken krijgen, zoals extra kosten, een langduriger proces en een hoger risico op fouten. Als jij zeker wilt zijn van maximaal voordeel, dan laat je je goed voorlichten door een professional. WVE staat hierin graag voor je klaar. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij je langs.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?