Zonnepanelen zijn oplossing voor hoge energierekening - wve

Zonnepanelen zijn oplossing voor hoge energierekening

Zonnepanelen zijn een ideale manier om de energierekening te laten dalen. De laatste tijd hebben veel mensen een enorme stijging van de energienota gezien. Door meerdere factoren is de energieprijs ineens explosief gestegen. Voor mensen die geen contract met vast tarief hebben, betekent dit een behoorlijke stijging van de rekening.

Dit geldt ook voor mensen die over moesten stappen van leverancier, bijvoorbeeld door faillissement van de eigen leverancier. Heb jij de energierekening de laatste tijd ook flink zien stijgen? Dan is nu het moment om na te denken over de aanschaf van zonnepanelen. Wij kunnen je daarbij ontzorgen!

Energierekening wordt steeds duurder

Wie geen vast contract heeft, met een vast tarief voor een aantal jaren, heeft de laatste tijd ongetwijfeld gemerkt dat energie ineens veel duurder is. In slechts een kwartaal tijd is de energierekening voor velen gestegen met 125 euro per maand, gemiddeld. Het CBS heeft statistieken bekend gemaakt die ook aantonen dat de stijgende energieprijzen een echte trend is.

Verwacht wordt dan ook dat de stijging nog niet voorbij is en dat de prijzen nog verder omhoog zullen gaan. Er zijn al verhalen bekend van mensen die maandelijks 300 euro (of nog meer) kwijt zijn aan energie, terwijl zij eerder maandelijks rond de 100 euro betaalden. In de praktijk betekent dit vooral dat steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen en dat is schrijnend.

Mensen met een vast contract komen ook in de problemen

Een aardig deel van de Nederlandse huishoudens heeft een energiecontract met vaste tarieven voor een aantal jaren. Als dit contract nog niet afloopt, dan zit je voor nu ‘safe’ als het om de hogere energietarieven gaat. Toch, je contract gaat een keer aflopen en dan moet je toch echt aan een nieuw contract, tegen de nieuwe tarieven. De kans is groot dat deze tarieven een stuk hoger liggen dan je nu gewend bent. Ook voor mensen met een vast contact is het dus verstandig om nu al na te denken over zonnepanelen. Het is dé manier om een hoge – soms onbetaalbare – energierekening te voorkomen.

Nu is hét moment voor de aanschaf van zonnepanelen

Als jij wilt besparen op de energierekening, of je wilt een veel hogere energierekening in de toekomst voorkomen, dan is nu het moment voor de aanschaf van zonnepanelen. Hoe meer energie je zelf op kunt wekken, hoe minder energie je hoeft af te nemen van de energieleverancier. Juist omdat de energietarieven nu zo hoog liggen, profiteer je van een enorme winst als je gebruik gaat maken van zonnepanelen. Op dit moment ligt de terugverdientijd gemiddeld op 4 jaar, terwijl zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben. Dit betekent dat je maar liefst 19 jaar optimaal profiteert van financieel voordeel.

Vind de beste deal voor zonnepanelen

Als er een ideaal moment is om een zonnepaneleninstallatie aan te schaffen, dan is het nu. Natuurlijk is het logisch dat je wel zeker wilt zijn van de beste deal voor zonnepanelen. Hier helpen wij je natuurlijk graag bij. WVE is dé vergelijker en helpt jou bij het vinden van de financieel meest voordelige deal voor zonnepanelen. Voor een goede deal regelen wij graag een adviesgesprek voor je. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Lees meer

Heb je onze laatste post al gelezen?