Wel of niet overstappen van energie-aanbieder: wij helpen je!

Geplaatst op
7/1/24

We zien de energieprijzen stijgen en dat zorgt ervoor dat meer mensen zich afvragen of het zinvol is om over te stappen. Het is niet eenvoudig om hier een enkel antwoord op te geven. Het is namelijk zo dat elke situatie anders is. Mogelijk heb je een vast contract dat nog relatief lange tijd doorloopt, waardoor overstappen in deze tijd juist onverstandig kan zijn.Anderzijds kan het ook zijn dat je geen vast contract hebt of dat je deze wel hebt, maar het contract loopt binnenkort af. Dit is weer een heel andere situatie. Wij kijken graag met je mee en vertellen je of het verstandig is om over te stappen van energie-aanbieder. Via ons netwerk kunnen wij alle aanbiedingen van alle energieaanbieders vergelijken!

We hebben te maken met sterk stijgende energieprijzen

Het zal je niet ontgaan zijn. De energieprijzen schieten momenteel de lucht in. Hoe komt dit ineens? Hier zijn eigenlijk verschillende oorzaken voor te noemen. Op de eerste plaats is het zo dat de gasvoorraden in Europa zijn geslonken door de koude winter en lente. De buffers zouden op 82 procent moeten zitten met de winter in aantocht, maar op dit moment bedraagt de buffer slechts 58 procent.Veel Europese gasvelden zijn in onderhoud geweest en in Groningen zijn de gaskranen dichtgedraaid, waardoor we gas moeten importeren. Er zijn meer landen die staan te springen om gas bij de landen die kunnen leveren, en deze landen leveren het liefst aan landen in Azië, zoals China, omdat daar meer voor gas wordt betaald. Dit alles bij elkaar zorgt voor de sterk wisselende energieprijzen.

Moeten we rekening houden met nog meer prijsstijgingen?

De vraag is natuurlijk vooral of de prijzen verder zullen stijgen, of dat deze weer gaan dalen. Hoe kunnen we dat nu bepalen voor de toekomst? Een belangrijke factor hierin is de komende winter. Als deze relatief zacht verloopt, dan wordt er minder gas verbruikt dan verwacht. Hierdoor zal er gas overblijven en zullen we de prijzen weer zien dalen. Maar, als de winter streng verloopt, dan zal er meer gas worden verbruikt en worden de tekorten groter, waardoor de prijzen juist zullen stijgen. Op dit moment wordt verwacht dat we de koudste winter sinds 1963 tegemoet gaan. De winter van 1963 was de op één na koudste winter ooit gemeten. Als we deze verwachting aan moeten houden, dan zou dit betekenen dat de prijzen van gas nog meer zullen stijgen.

Overstappen kan handig zijn

Onder normale omstandigheden is het altijd goed om regelmatig even te checken of overstappen loont. Heb je nu een vast contract dat nog langere tijd doorloopt? Dan is het in de meeste gevallen onverstandig om nu, over te stappen. Als je een vast contract hebt dat nog een tijd doorloopt, dan merk je weinig van de stijgende energieprijzen en dat is prettig. Loopt je contract binnenkort af? Dan kan het zeker wel de moeite waard zijn om over te stappen. Wij en ons team van meer dan 100 partners kunnen dit voor je doen!

Meer dan 1 op de 5 huishoudens stapte over van energieleverancier tussen 2019 en 2020

Wat voor contract kies je bij een overstap?

Moet je een nieuw contract afsluiten, omdat je huidige contract afloopt? Dan kun je duurder uit zijn door de stijgingen van de energieprijzen. Het is dan de moeite waard om te vergelijken, zodat je tot de beste deal kunt komen. Wij kunnen je hierbij helpen! Het kan slim zijn om je nieuwe tarief voor meerdere jaren vast te leggen. Als de prijzen volgend jaar nog verder stijgen, dan zit jij goed. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies!

Wel of niet overstappen? Wij vertellen het je!

Is overstappen nu verstandig of juist niet? Dit is van diverse factoren afhankelijk. Vastzetten kan, zeker in deze tijd, een interessante optie zijn. Toch is het wel belangrijk om alles goed in overweging te nemen. Wij helpen je graag met het maken van de juiste beslissing. Stuur jouw gegevens naar onze klantenservice en wij gaan voor jou op zoek naar de beste deal!