Afscheid Michael Versluis

Geplaatst op
7/1/24

Afscheid Michael Versluis

Na 7,5 jaar de energiemarkt vanuit de sales te hebben bekeken en leveranciers als opdrachtgever te hebben gehad is het nu het moment dat ik langzaam mijn afscheid aan ga kondigen.

De start

Op 15-03-2015 begon het avontuur in de energiemarkt voor mij als persoon. Ik wandelde de trainingsruimte van Hof promotion binnen in Eindhoven met als doel een nieuwe baan te vinden. Een baan waarbij je niet op 1 januari wist wat op 2 januari je werkzaamheden zouden zijn maar waar je zou leren hoe de sales wereld in elkaar steekt. Na een succesvolle trainingsdag te hebben afgerond en enige kennis op te hebben gedaan is het dan zo ver. Je eerste deur aanbellen. Nooit gedacht dat er zo veel spanning door je lijf kan gieren op het moment dat je simpelweg een deurbel indrukt. Echter.. met een teamleider als Bart Handofsky naast je, leer je al snel de fijne kneepjes van het vak. Bart kreeg het voor elkaar om van mij een opvolger te maken voor zijn team in Arnhem. Deze kans deed zich na ongeveer 6 maanden voor en pakte uit in een groot succes. Mensen opleiden, sales, groeien, succes boeken, target halen. Alles maar dan ook alles lukte en niets kon meer kapot. Tot dat ene moment waarbij ik mijn knieband afscheurde op het voetbalveld in Bemmel en ik helaas thuis kwam te zitten. Op dat moment voel je even de vloer onder je voeten vandaan zakken omdat je simpelweg je ei niet kwijt kan. In de tussentijd kwam Hof Promotion in haar transitie naar Essent en daar scheiden op dat moment dan ook onze wegen. Met dank aan alle mensen waar ik daar mee heb samen gewerkt en in het bijzonder Kevin Hof, Rick Witting en Bart Handofsky.

Het ondernemen

22-10-2018 was de dag dat ik de kamer van koophandel in Arnhem binnen stapte om mijzelf in te schrijven als ondernemer dan wel energieadviseur. De blik in de ogen van de medewerkster bij de balie sprak boekdelen. Weet je wel waar je aan begint?! Vroeg ze mij. Mijn antwoord luidde duidelijk; mevrouw, het is niet mijn 1e en ook zeker niet mijn laatste dag in de energiemarkt - heeft u recent al iets nieuws afgesloten voor komend jaar? Dat was mijn 1e klant als zelfstandig energieadviseur met ambitie.

Ambitie om de energiemarkt transparanter te maken en ook daadwerkelijk een verandering te weeg te brengen. Inmiddels zijn we tien duizenden klanten verder, zijn we met +- 10 man intern, beheren we een platform en helpen we ondernemers en consumenten met het besparen op de vaste lasten en verduurzamen. Dit allemaal op een manier waardoor het transparant is voor de klant maar ook vooral voor de vertegenwoordiger welke al zijn passie en energie kwijt kan in deze topsport die wij beoefenen. Topsport waren de woorden van de beste managers welke ik heb gekend: Kevin hof en Rick Witting, Rick is vorig jaar helaas veel te vroeg heen is gegaan maar zijn onuitputtende bron van energie zal ik nooit vergeten en neem ik mee als wijze les voor de toekomst. De energiemarkt vliegt de laatste jaren van links naar rechts en van onder naar boven, iets wat mij wel ligt maar wat aan de andere kant enorm veel flexibiliteit en discipline eist. Een bepaalde koers kiezen en hetzelfde product behouden voor langere tijd zou ergens ook wel wenselijk zijn. Je hebt immers iets nodig om je businesscase omheen te bouwen.

Maar ergens, ergens bleef de interesse in de leveranciers kant steeds meer worden. Hoe werkt dat en waarom een leverancier in plaats van de sales doen. Waarom maken leveranciers bepaalde proposities en wat is de gedachte en het doel erachter?

Het vervolg

01-12-2022 was mijn eerste afspraak bij Noord Energie met Hans Pitstra. Een bepaalde klik welke je voelt op het moment wanneer je iemand voor de eerste keer spreekt kent iedereen wel. Deze klik was er, echter vanuit opdrachtgever/opdrachtnemer. WVE ging producten van Noord energie

aanbieden op de energie markt. De manier van handelen en de manier van bedrijfsvoering bij Noord energie was anders, anders dan bij de doorgaans normale leveranciers. Dit merkte ik op toen Hans en ik samen koffie gingen drinken om onze samenwerking te evalueren. In plaats van evalueren werd het meer brainstormen over welke idealen we na moeten streven in de markt. Onze ideeën sloten zo op zich aan dat mijn interesse naar de leveranciers kant alleen maar groter was geworden.

Daar kwam dan het moment dat de ideeën om Noord Energie naar een volgende fase te tillen gezamenlijk werden geschreven en dat er eigenlijk een veel intensievere samenwerking ontstond dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Met als gevolg dat: Ik vanaf 01-11-2022 het team van Noord energie ga versterken als CCO! Samen met Hans Pitstra en Rene Bandsma slaan we de handen ineen om er een groot succes van te maken! Bij Noord energie zal ik verantwoordelijk zijn voor alles wat met sales, marketing en partners te maken heeft.

De komende tijd staat in het teken van de overgang naar Noord Energie en de overdracht van mijn bestaande taken naar mijn gewaardeerde collega’s bij WVE. Ook bij WVE wil ik graag iedereen persoonlijk bedanken en in het bijzonder Davey Versluis en Sayam Heshmatollah, deze mannen staan werkelijk iedere minuut van de dag klaar om het juiste te doen voor de klant en het bedrijf. Iets waar ik als persoon veel respect voor heb en daarom ook met een gerust hart kan zeggen dat alle bestaande zaken met veel passie en de juiste instelling zullen worden overgenomen. De komende tijd zal ik dan iedereen persoonlijk op de hoogte stellen om ervoor te zorgen dat alle zaken goed worden overgedragen.

Bedankt voor het lezen en ik kijk met veel plezier en trots terug op de afgelopen 7,5 jaar waarbij ik nogmaals mijn dank wil uitspreken aan de mensen waar ik mee heb mogen werken. WVE loslaten zal mij toch niet lukken maar vanaf de zijkant kijken hoe de boys het verder tot een succes brengen geeft mij veel energie om bij Noord Energie aan de slag te gaan!

Gr Michael Versluis

19-10-202